Στην Κίνα κατασκευάζεται το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η κατασκευή του δεν έχει αρχίσει ακόμα και η αποπεράτωση του προβλέπεται μέσα σε 90 ημέρες.

Στο Ντουμπάι χρειάστηκαν περισσότερο από πέντε χρόνια για τη δημιουργία του πιο ψηλού κτιρίου στον κόσμο, του Μπουρτζ Χαλίφα, ύψους 828 μέτρων, αλλά οι αρχιτέκτονες και οι μηχανικοί της κατασκευαστικής εταιρείας Broad Sustainable Building (BSB), είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν το στοίχημα.

Οι επικριτές τους επισημαίνουν ότι ποτέ η κατασκευαστική εταιρεία

BSB δεν έχει κατασκευάσει οτιδήποτε υψηλότερο από 30 ορόφους, αλλά οι κατασκευαστές φαίνεται να μην ενοχλούνται κι επιμένουν ότι όλα θα γίνουν όπως προβλέπει το σχέδιο τους, με την ολοκλήρωση πέντε ορόφων την ημέρα.

Σχεδιασμένος από μηχανικούς που εργάστηκαν για την κατασκευή του Μπουρτζ Χαλίφα, ο στόχος της BSB θα επιτευχθεί με τη συναρμολόγηση του 95% του Sky City με προκατασκευασμένη αρθρωτή τεχνολογία και με ένα ιλιγγιώδη ρυθμό κατασκευής. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα, αφού οι τοπικές αρχές της Τσάνγκσα, που είναι περισσότερο γνωστή ως η πατρίδα του Μάο Τσε Τούνγκ, εγκρίνουν το έργο.

Το κόστος κατασκευής προβλέπεται ότι θα φθάσει τα τέσσερα δις γιουάν ( 500 εκατομμύρια ευρώ). Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν 220.000 τόνοι χάλυβα, και το 83% του κτιρίου, θα χρησιμοποιηθεί για κατοικία, ενώ το υπόλοιπο θα είναι γραφεία, σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα και εστιατόρια. Συνολικά θα μπορεί να στεγάσει 31.400 άτομα, και η μετακίνηση των ανθρώπων θα γίνεται με 104 ανελκυστήρες υψηλής ταχύτητας.

Ο Sky City θα καταναλώνει το ένα πέμπτο της ενέργειας από ένα αντίστοιχο συμβατικό κτίριο λόγω της χρήσης τετραπλών υαλοπινάκων πάχους 15 εκατοστών, στα εξωτερικά τοιχώματα για θερμική μόνωση.

Υποτίθεται όταν ολοκληρωθεί ο Sky City θα είναι ψηλότερος από τον Σαγκάη Tower, που θα ήταν το πιο ψηλό κτίριο της Κίνας, με 632 μέτρα ύψος, όταν ολοκληρωθεί το 2014.

Αυτή τη στιγμή είναι υπό κατασκευή 239 κτίρια ψηλότερα από 200 μέτρα, ενώ στο τέλος του περασμένου έτους, υπήρχαν στον κόσμο μόνο 61 κτίρια ψηλότερα από 300 μέτρα. Σε πέντε χρόνια, η Κίνα θα χρειαστεί περισσότερα από 60.

Keywords
Τυχαία Θέματα