Στην επόμενη σύσκεψη τα σπουδαία

Έχοντας από πριν, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, κάνει λόγο για ανάγκη ομόθυμης και απόλυτης αντίδρασης στα φαινόμενα βίας, είτε πρόκειται για τρομοκρατική, είτε για ρατσιστική – ξενοφοβική βία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να «προκαλέσει» τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει σαφή θέση. Απηύθυνε έτσι, εκ μέρους της κυβέρνησης ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου για το θέμα.

Στις δηλώσεις

του αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία της οικονομίας της χώρας, ζητώντας στροφή, με ανάσχεση της ανεργίας και της ύφεσης, με ασφάλεια και εμπιστοσύνη, προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας. Όπως όμως αργότερα, εξηγούσε στους συνεργάτες του, μία σειρά από οικονομικά –με την ευρεία έννοια- θέματα θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την επόμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, το θέμα των ευπαθών ομάδων, με το ΠΑΣΟΚ να έχει ήδη καταθέσει σχετική τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο, στην οποία και επιμένει, των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, της πορείας και της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, της προσπάθειας ανάσχεσης της ανεργίας, της ανάπτυξης και των ελληνικών ναυπηγείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο κ.Βενιζέλος διαβεβαίωσε τους συνεργάτες του ότι αποσύρεται η τροπολογία (που νωρίτερα προκάλεσε ένταση στη Βουλή, μεταξύ του Μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν και βουλευτών της Χρυσής Αυγής) για τους Ιεροδιδάσκαλους, και στη θέση της έχει ήδη ζητήσει να έρθει νέο, ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ακόμα στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που έθεσε στη σύσκεψη των αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης. Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (του οποίου οι μετοχές βρίσκονται ήδη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) θα χωριστεί σε «καλό» και «κακό», δεν θα γίνει καμία απόλυση υπαλλήλου για το επόμενο τρίμηνο και στη συνέχεια το μετοχικό πακέτο θα πάει προς διάθεση με ανοιχτή πρόσκληση.

Εντωμεταξύ, σήμερα, μία μέρα πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ.Βενιζέλος συγκαλεί στις δύο το μεσημέρι την ΚΟ του κόμματός του. Και εκεί, θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τα …πάντα. Μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις άλλωστε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εμφανίζεται «δικαιωμένος», επαναλαμβάνοντας και χθες τα περί «ωμής πολιτικής σκευωρίας» εις βάρος του και υποσχόμενος με νόημα ότι «την Πέμπτη θα πούμε πάρα πολλά στη Βουλή»…

Keywords
Τυχαία Θέματα