Στη Βουλή σήμερα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

09:41 6/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής δικαίωμα να πάρει το λόγο στη συζήτηση θα έχει ο κ. Παπακωνσταντίνου, η ομιλία του οποίου στην Ολομέλεια θα είναι και πρόκριμα όσων θα υποστηρίξει όταν κληθεί ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προσέρχεται όμως στη Βουλή μετά την αποκαλυπτική παραδοχή του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γ. Πλασκοβίτη ότι ενεργώντας κατόπιν δικής του εντολής απέστειλε

εμπιστευτικό αίτημα στις γαλλικές αρχές να διαβιβαστεί η λίστα των Ελλήνων καταθετών στη χώρα μας.

Μπορεί η μνήμη του να πρόδωσε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και να λησμόνησε, στην αρχική του κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή, ότι είχε αποστείλει εμπιστευτικό έγγραφο προς τις γαλλικές αρχές για τη διαβίβαση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Στην επαναληπτική του κατάθεση όμως θυμήθηκε και το έγγραφο που απέστειλε και ότι ενήργησε κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Πλασκοβίτης είχε υποστηρίξει ότι οι προσπάθειες που έκανε για τη λίστα Λαγκάρντ ήταν τηλεφωνικές.

Χθες βράδυ ωστόσο, ισχυρίσθηκε ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε ανατρέξει στα αρχεία του, για αυτό και δεν θυμήθηκε να αναφέρει το γαλλικό έγγραφο, από το οποίο προέκυπτε ότι ζητούσε τη γαλλική συνδρομή για φορολογική αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ επικαλούμενος και τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος – Γαλλίας για αποφυγή διπλής φορολόγησης.

Επέμεινε όμως ότι δεν είχε καμία οπτική επαφή με το cd που παρέλαβε και ότι το ηλεκτρονικό υλικό το χειρίστηκε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι τόσο η παραλαβή του επίμαχου cd, όσο και του συνοδευτικού εγγράφου που είχαν την δική του υπογραφή έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί, καθώς ήταν μια τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι κακώς δεν έγινε.

Keywords
Τυχαία Θέματα