Στη βουλή οι τροπολογίες για την αργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι μοιάζουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν την προθεσμία που τους έχει δοθεί και λήγει στις 22 Οκτωβρίου, συνεχίζοντας τον αγώνα τους και προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις έως το τέλος της εβδομάδας. Σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΜΠ έχουν προγραμματίσει πορεία στο κέντρο στις 12 το μεσημέρι. Να σημειωθεί πως ελάχιστη ήταν η συμμετοχή

στην πρώτη μέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη σύνταξη της λίστας με τα 1349 ονόματα που τελικά θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά τους, πάντως, οι πρυτάνεις θα πάνε έως το ευρωκοινοβούλιο καθώς αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων, με επικεφαλής τον προεδρεύοντα, πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο, που θα μεταβεί σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα