«Στη λίστα οι εκπρόσωποι του καζινοκαπιταλισμού»

17:34 8/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτόξευσε μύδρους κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη λίστα Λαγκάρντ. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Αντώνη Σαμαρά ότι «πρωτοστατεί σε επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ» και επισήμανε ότι ο Αντώνης Σαμαράς «δίνει όρκο σιωπής

και ομερτά». Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την επίθεσή του στον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου, κατηγορώντας τον πως «προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, λέγοντας: «Τους συναντήσαμε στην λίστα Λαγκάρντ, μία παρέα 100 οικογενειών που διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας», τόνισε, κάνοντας λόγο για εκπροσώπους «του καζινοκαπιταλισμού, που απλά αντήλλασσαν θέσεις όσο τα δύο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία».

«Η λίστα Λαγκάρντ είναι μία από τις πολλές λίστες, από τις πολλές τράπεζες όπου έχει καταθέσεις η εγχώρια διαπλοκή», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως «μέσα είναι όλοι όσοι έλεγαν ότι πρέπει οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι να φτωχύνουν, αυτοί που έλεγαν ότι όλοι μαζί τα φάγαμε και κατηγορούν τους πολίτες ως υπαίτιους της κρίσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε με θέρμη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου, ενώ απάντησε στις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ποινικοποιεί την πολιτική ζωή».

Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να μπουν μπροστά στην υπόθεση της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού» και επισήμανε, εξαπολύοντας επίθεση στα ΜΜΕ: «μας κουνούν το δάχτυλο οι κυβερνητικοί εταίροι και τα προπαγανδιστικά τους Μέσα, όμως δεν έχουν καταλάβει πού βρισκόμαστε». «Το τρίγωνο της αμαρτίας (δηλαδή οι πολιτικοί, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ) δεν είναι πια παντοδύναμο, ξεψυχισμένα βρυχάται και απειλεί». «Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συμβιβαστούμε, να συμπεριφερθούμε σαν όλα τα καθωσπρέπει κόμματα εξουσίας. Αλλά είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια από τα ίδια. Δεν ανησυχούμε όταν μας πολεμούν, αλλά όταν μας καλοπιάνουν», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «δεδομένες» τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ εξήγησε πως «από αθώα περιστερά, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του τηλεοπτικού σταθμού Mega, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα του δεν δέχεται «μαθήματα στο όνομα της δεοντολογίας και της Αριστεράς». Στη λίστα οι «

Keywords
Τυχαία Θέματα