ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΦΟΥΧΤΕΡ

14:30 6/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Προγράμματα εργασίας τους χειμερινούς μήνες στην Γερμανία για τους Έλληνες εργαζόμενους στον τουρισμό.  Τι συζήτησε η Όλγα Κεφαλογιαννη με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Τη  διενέργεια ερευνών ικανοποίησης τουριστών θα κάνει για λογαριασμό της Ελλάδας γερμανικό πανεπιστήμιο. Το παραπάνω αποφασίστηκε σε συνάντηση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας Χάνς Γιόακιμ Φούχτελ, ενώ δρομολογείται η εργασία Ελλήνων εργαζομένων στον τουρισμό

τους χειμερινούς μήνες σε προγράμματα εργασίας στη Γερμανία. Ακόμη συζητήθηκε η δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα με πτήσεις από την Γερμανία

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Φούχτελ, είναι εντεταλμένος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα  για θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Η υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη, επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, με συνέργειες που μπορούν να υπάρξουν και με τις οποίες θα προβληθούν ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην τουριστική ποικιλομορφία της Ελλάδος που διαμορφώνει ξεχωριστό τουριστικό προϊόν σε κάθε περιοχή  με βάση τις ιστορικές , πολιτιστικές γαστρονομικές και άλλες παραδόσεις.  Τα στοιχεία αυτά διαμορφώνουν και το συνολικό τουριστικό προϊόν της χώρας, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναβαθμίσει και ενδυναμώσει.

Τέλος ο κ. Φούχτελ μίλησε για παροχή εξειδικευμένης γνώσης  στον τουρισμό και συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό, ιατρικό, γαστρονομικό και αγροτικό τουρισμό και στις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος , ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κώστας Ζήκος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος

Keywords
Τυχαία Θέματα