Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Αύγουστο και επανέλαβε με τον κ. Βενιζέλο ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα είχαν συζητηθεί τότε, στο Λευκό Οίκο.

Ο κ. Βενιζέλος

εκπροσώπησε σήμερα την Ελλάδα στην έναρξη της 68ης Συνόδου της ΓΣ και παρακολούθησε τις ομιλίες του γενικού γραμματέα του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του προέδρου Ομπάμα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών συνεχίζει το πρόγραμμα των επαφών του και νωρίτερα είχε σύντομες συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του και επικεφαλής αντιπροσωπειών, όπως με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Μάλτας (με τον οποίο συζήτησε κυρίως ζητήματα μεσογειακής πολιτικής και θαλασσίων ζωνών).

Ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί σήμερα και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Επίσης, το σημερινό πρόγραμμά του περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συμμετοχή σε πολιτικό φόρουμ υψηλού επιπέδου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και συναντήσεις με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Κάθριν Άστον και τον Αλβανό ομόλογό του, Ντιτμίρ Μπουσάτ.

Το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος θα μιλήσει σε δεξίωση που διοργανώνει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη με προέδρους και στελέχη ελληνοαμερικανικών φορέων.

Χθες, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, στο πλαίσιο της Υπουργικής Εβδομάδας της 68ης Συνόδου της ΓΣ του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντηλλάγησαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω διεύρυνσης της πολιτικής συνεργασίας και των διμερών σχέσεων Ελλάδας- ΗΑΕ. Οι δύο υπουργοί εξέφρασαν τη βούλησή τους να εργαστούν για την ολοκλήρωση και υπογραφή σημαντικών οικονομικών συμφωνιών στους τομείς της υγείας, των οδικών και των θαλάσσιων μεταφορών, που θα μπορούσαν να υπογραφούν στο πλαίσιο της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας- ΗΑΕ, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι, έως τα τέλη του έτους.

Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε τις ευκαιρίες επενδυτικής δραστηριοποίησης εταιρειών από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα και επανέλαβε την ένθερμη ελληνική στήριξη στις προσπάθειες κατάργησης των θεωρήσεων εισόδου Σένγκεν (Schengen) για τους πολίτες των Εμιράτων.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα