ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με αγωνία θα παρακολουθούν από σήμερα τις εξελίξεις στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ο λόγος είναι ότι χθες επέβησαν στο πλοίο «Estelle» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: ο βουλευτής Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας και ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Τα δύο μέλη της Κοινοβουλευτικής

Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης –όπως, βεβαίως, και όλοι οι επιβαίνοντες στο εν λόγω πλοίο- κινούνται στην κόψη του ξυραφιού, αφού έχουν ως στόχο να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό και το εμπάργκο σε βάρος των Παλαιστινίων και να μεταβούν στη Γάζα. Σημειώνεται ότι η παραβίαση του ισραηλινού εμπάργκο έχει επιχειρηθεί και στο παρελθόν, όπου πληρώματα προηγούμενων πλοίων σε «αποστολές αλληλεγγύης» ήρθαν αντιμέτωπα με τον στρατό του Ισραήλ. Μάλιστα, το Τελ Αβίβ είχε καταγγελθεί για ευθεία επίθεση στα προηγούμενα πλοία, για πυροβολισμούς και για τραυματισμούς επιβαινόντων. Εξάλλου, η ισραηλινή επίθεση σε τουρκικό πλοίο που επιχειρούσε επίσης να σπάσει το εμπάργκο, η οποία κατέληξε με τραυματισμούς αλλά και θανάτους μελών του πληρώματος, αποτέλεσε άλλη μια σελίδα στην ιστορία των «παγωμένων» σχέσεων Τελ Αβίβ-Άγκυρας.

Το matrix24.gr επικοινώνησε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία εκφράζουν προφανώς την αγωνία τους για την παρουσία των βουλευτών του κόμματος στο «Estelle», διευκρινίζοντας, πάντως, την πλήρη στήριξη της Κουμουνδούρου στα αιτήματα του παλαιστινιακού λαού. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την παρουσία βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου στην αποστολή έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν έκτροπα, αλλά και για το ενδεχόμενο να προκύψει ανάγκη «υψηλής» διπλωματικής παρέμβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα