Στενή συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στην ενέργεια

Μιλώντας στο 2ο Ενεργειακό Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε τη σημασία της ανεύρεσης φυσικού αερίου και ανέπτυξε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και εμπρός, με σκοπό η Κύπρος αφενός να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα του οικοπέδου 12 και αφετέρου να προχωρήσει στη διερεύνηση των άλλων οικοπέδων.

Στη δική του ομιλία ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ελλάδας κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος

αναφέρθηκε στη σημασία του τομέα της ενέργειας για την Κύπρο και εξέφρασε τη θέληση της Αθήνας για στενή συνεργασία με τη Λευκωσία.

Στο Συμπόσιο απηύθηναν χαιρετισμούς εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής και αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ακόμα μίλησαν οι Προέδροι της ΡΑΕΚ της ΚΡΕΤΥΚ, της ΔΕΦΑ, της ΑΗΚ, της ΔΕΠΑ Ελλάδας και εκπρόσωποι εταιρειών της Κύπρου της Ελλάδας και του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

Επίσης εισηγήσεις κατέθεσαν πέραν των 30 εξειδικευμένων ομιλητών, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις και απόψεις του για το ρόλο της Κύπρου στον ενεργειακό διάδρομο της Ν.Α. Μεσογείου.

Το Συμπόσιο, οργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και την εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων και Συνεδρίων financial media way (fmw).

Το Συμπόσιο ήταν υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ και είχε ως χορηγούς το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου και την Εταιρεία Παροχής Αερίου της Ελλάδας (ΔΕΠΑ). Υποστηρικτές του Συμποσίου ήταν η ΡΑΕΚ, η ΑΗΚ, η ΚΡΕΤΥΚ, η ΔΕΦΑ, η J & P AVAX, Ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρο και το δικηγορικό γραφείο Προύντζος & Προύντζος. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν ο “Φιλελεύθερος” και το ΡΙΚ, Επίσημο Αερομεταφορέα τις Κυπριακές Αερογραμμές, ενώ τη διαδικτυακή στήριξη του είχαν οι ιστοσελίδες www.nomisma.com.cy και www.energia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα