Στα σωφρονιστικά καταστήματα 850 δημοτικοί αστυνομικοί

Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου διαβίβασε στη Βουλή έγγραφη απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού σχετικά με τα προβλήματα των φυλακών Κορυδαλλού σε επίπεδο ασφαλείας και προσωπικού. «Το υπουργείο καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικά συνθήκες για την εξασφάλιση της ομαλούς και εύρυθμης λειτουργίας των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας, τη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών

διαβίωσης με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας των πολιτών», αναφέρει ο κ. Αθανασίου και προσθέτει ότι για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το υπουργείο Δικαιοσύνης με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες και το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τους περιορισμούς στις προσλήψεις, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσει την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού του με το απαραίτητο προσωπικό.

Μέρος των ενεργειών αυτών αποτελεί και το αίτημα του υπουργείου για την ένταξη 850 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στους κλάδους ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης. Για το Κατάστημα Κορυδαλλού, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ζητήσει 80 υπαλλήλους για τον κλάδο ΔΕ Φύλαξης και 120 για τον κλάδο ΔΕ Εξωτερικής Φρούρησης. «Το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι σε ετοιμότητα ώστε άμεσα να απορροφήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς, υπό καθεστώς διαθεσιμότητας που του αναλογούν και ως προς τούτο καμία καθυστέρηση δε θα υπάρξει» διαβεβαιώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα