ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ KAI Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Μέγα σκάνδαλο» χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της κυβέρνησης για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ύψους 330 εκατ. ευρώ, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση αστραπιαία, μερικά μόλις 24ωρα πριν συζητηθεί στη Βουλή σχετική ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο πρόεδρος

της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχετική ερώτηση, αφού ο εν λόγω εξωδικαστικός συμβιβασμός είχε δρομολογηθεί επί κυβέρνησης Παπαδήμου και η Κουμουνδούρου θεωρούσε –και θεωρεί- ότι έχει οσμή σκανδάλου. Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία, με δεδομένο ότι με μόλις 330 εκατ. ευρώ, θα έκλεινε η υπόθεση των διαδρομών μαύρου χρήματος από τον γερμανικό κολοσσό προς στελέχη ελληνικών κυβερνήσεων.

Μ’ άλλα λόγια, στον ΣΥΡΙΖΑ έβλεπαν «κουκούλωμα» σκανδάλου.
Έτσι, ενώ τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί στη Βουλή η συζήτηση της ερώτησης του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά χθες, δια του Γιάννη Στουρνάρα, υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, οδηγώντας στις ελληνικές καλένδες το μεγαλύτερο ίσως σκάνδαλο από τη Μεταπολίτευση. Στον ΣΥΡΙΖΑ, ως εκ τούτου, προετοιμάζονται για… πόλεμο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει σκληρά λόγια στη συζήτηση της Δευτέρας.

Αντίδραση Παπαδημούλη

Τον τόνο, εξάλλου, έδωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens , που υπογράφηκε έπειτα από 5μηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο». «Η εξέλιξη αυτή ευνοεί τη Siemens που δίνει ψίχουλα στο Δημόσιο και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης, που κατηγόρησε τα «δύο συνένοχα κόμματα» ότι «οργάνωσαν το κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα».

Keywords
Τυχαία Θέματα