Διαμαρτυρία μικροομολογιούχων στη Βουλή

Σύμφωνα με τους χιλιάδες μικροομολογιούχους, παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί αιτήσεις ακύρωσης της διαδικασίας από τις αρχές του 2013, το ΣτΕ έως σήμερα δεν έχει εκδώσει σχετική απόφαση.

Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 15.000 τα φυσικά πρόσωπα που δεν απέφυγαν το «κούρεμα» των ομολόγων τους, το οποίο έφτασε και το 85% σε κάποιες περιπτώσεις.

Συνολικά, ανέρχονται σε περισσότερα από 200.000 τα άτομα που ανήκουν σε οικογένειες που υπέστησαν αυτό το οδυνηρό κούρεμα ομολόγων.

Βάσει των εκτιμήσεων, το συνολικό

ποσό των ελληνικών ομολόγων που κατείχαν μικομολογιούχοι έφτανε προ διετίας στα 2,3 δισ. ευρώ. Από το «κούρεμα» που υπέστησαν, οι απώλειες που καταγράφηκαν ανέρχονται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

Από το σύνολο των 15.000 μικρομολογιούχων, οι 9.000 είχαν επενδύσει ποσά που δεν ξεπερνούσαν τα 100.000 ευρώ, άρα ήταν μικροεπενδυτές.

Ακόμα και σε αυτούς όμως, πραγματοποιήθηκε «κούρεμα» ομολόγων, με συνέπεια να υποστούν οδυνηρή μείωση της επένδυσής τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις ηλικιωμένων ανθρώπων που υπέστησαν «κούρεμα» και οι οποίοι, όταν το 2042 επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων τους, δεν θα βρίσκονται στη ζωή.

Επίσης, ο σύλλογος μιικρομολογιούχων έχει ενημερωθεί για 15 αυτοκτονίες την τελευταία διετία από ανθρώπους που δεν άντεξαν την οικονομική καταστροφή που υπέστησαν, εξαιτίας του «κουρέματος» των ομολόγων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα