Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ λόγω… Σβόμποντα

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, μετά τη συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον αυστριακό ευρωβουλευτή και επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Χάνες Σβόμποντα καλωσόρισε τη ΔΗΜΑΡ στις τάξεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και εξήρε τον Φώτη Κουβέλη. «Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, με τον οποίο έχω τακτικές επαφές το τελευταίο διάστημα, υποστηρίζουμε την ενίσχυση

των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει σημαντική εκπροσώπησή και στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κουβέλη το πρωί, ενώ και ο Φώτης Κουβέλης τον διαβεβαίωσε δημοσίως ότι η Αγίου Κωνσταντίνου κατεβαίνει στην αρένα των Ευρωεκλογών με τη σημαία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Εντάσσουμε την προσπάθειά μας στο σοσιαλιστικό χώρο για την ενίσχυση της Ευρώπης, για μια νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα, που θα ενοποιεί την πολιτική της για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Θεωρούμε σημαντικό το γεγονός, ότι η Ευρωσοσιαλιστική Ομάδα στηρίζει όλες τις προσπάθειες με σοσιαλιστικό πρόσημο, εν όψει των ευρωεκλογών», είπε και ο Φώτης Κουβέλης.

Μήνυμα Βενιζέλου

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας μαζί με τον Χάνες Σβόμποντα στη Θεσσαλονίκη, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την «διεύρυνση». «Το ζήτημα δεν είναι να εκλεγούν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο Έλληνες Ευρωβουλευτές που στη συνέχεια θα ενταχθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ζητούμενο δεν είναι καν το ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας: «το ΠΑΣΟΚ είναι το μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, να συγκεντρώσει πολλές ψήφους». Μ’ άλλα λόγια, έστειλε μήνυμα στον κ. Σβόμποντα πως το θέμα δεν είναι να διευρυνθεί η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αλλά αυτό να γίνει μέσω της ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές.

ΔΗΜΑΡ: «Οι σοσιαλιστικές ιδέες δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας»

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στην ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς με επίσημη ανακοίνωσή της η Αγίου Κωνσταντίνου κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «ενόχληση και εκνευρισμό» και επισήμανε ότι οι σοσιαλιστικές ιδέες δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας. «Η ενόχληση του ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Σοσιαλιστικής Ομάδας Χάνες Σβόμποντα, όλα τα ψηφοδέλτια με σοσιαλιστικό πρόσημο, προδίδουν εκνευρισμό. Το ποιος δικαιούται να τοποθετείται στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας. Προκύπτει από τις πολιτικές που ακολουθεί», τονίζει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα