ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συγνώμη για την ταραχή που προκάλεσε στο δημοσιογραφικό κόσμο ζητά με ανοιχτή επιστολή της η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου , η οποία όμως εμφανίζεται ανυποχώρητη ως προς τις ευθύνες της παρούσας διοίκησης στη διαχείριση των αποθεματικών του ταμείου των δημοσιογράφων.

Η κ Σπανοπούλου και σε αυτή την επιστολή της επιρρίπτει «όλες τις ευθύνες για τη σημαντική απομείωση των αποθεματικών του ΕΔΟΕΑΠ στην Τράπεζα

της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας της αδιαφάνειας και κακών χειρισμών της κεντρικής τράπεζας το ταμείο βρέθηκε στη θέση που είναι σήμερα.

Η ίδια υποστήριξε ότι η παραίτησή της είναι στη διάθεση των μετόχων εφόσον της ζητηθεί κάτι τέτοιο σύμφωνα πάντα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η πρόεδρος σπεύδει να καθησυχάσει τους ασφαλισμένους δηλώνοντας ότι υπάρχουν 60,6 εκατ. ευρώ κατατεθειμένα σε εμπορικές τράπεζες, εκτός από τα 90 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είναι τα κεφάλαια του ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Η ανοιχτή επιστολή της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ έχει ως εξής:

«ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ζητάω συγγνώμη για την εύλογη  αγωνία που προκάλεσε στον Κλάδο  η ανακοίνωση για την ΤτΕ  την επομένη των βουλευτικών εκλογών. Ανθρώπινο λάθος  μας, που έγινε  σε μια πανελλαδική και πανευρωπαϊκή συγχυτική ατμόσφαιρα.

Ο ΕΔΟΕΑΠ δεν κατέρρευσε  αλλά κινδυνεύει σοβαρά  από: Το εγκληματικό κούρεμα της 9ης Μαρτίου, την αδιαφανή διαχείριση των Αποθεματικών του από την Τράπεζα Ελλάδος και αποδεδειγμένα διοικητικά λάθη στο πάλαι ποτέ εύρωστο  παρελθόν του.
Όλα τα έχω δημόσια καταγγείλει.

Σε αντίθεση με το «Κοινωνικό» Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας που καταρρέει, το Αυτοδιαχειριζόμενο και Αυτοδιοικούμενο Ταμείο μας, με απολύτως Καταστατικές  και ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ, έχοντας έγκαιρα λάβει μέτρα, είναι σε θέση να καταβάλει κανονικά τις Συντάξεις,  να  παρέχει υψηλής Ποιότητας  Περίθαλψη  και να στηρίζει με κοινωνικές παροχές  τους 20000 ασφαλισμένους του για το 2012  μέχρι και  το 2014.

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ  όλους τους ασφαλισμένους μας ότι τα  διαθέσιμα του ΕΔΟΕΑΠ είναι  60.668.483,02 € (7/6/2012) και αφορούν στην κάλυψη πάγιων  και λειτουργικών αναγκών μας. Τα χρήματά μας είναι μέχρι το τελευταίο ευρώ κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Οργανισμού. Είναι χρήματα  για τη διαχείριση των οποίων από τον Καταστατικό μας νόμο ρητά την ευθύνη έχει η Διοίκηση και  αποτελούν την περιουσία των σκληρά εργαζόμενων της Ενημέρωσης.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ,  ότι το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού  του ΕΔΟΕΑΠ στην ΤτΕ είναι, στις 7/6/2012, 90.312.441,47 € και όχι 5.618.934,25 € όπως υποστηρίζει ο κ. Γ. Προβόπουλος. Και  χαιρετίζω  το γεγονός ότι η Εισαγγελική Αρχή διερευνά τη διαχείριση  των Αποθεματικών μας από τα 115.312.441,47 € της 9ης και όχι από τα 59.097.624,42 € της 12ης Μαρτίου 2012.

ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  και εντολή των Ενώσεων του Κλάδου ψήφισα ΟΧΙ στο κούρεμα και θα αντιστέκομαι στο PSI με όλες μου τις  δυνάμεις, τις οποίες  αντλώ μόνο από τις Αξίες που υπηρετώ και από τους συναδέλφους, πο

Keywords
Τυχαία Θέματα