ΣΟΚ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

20:10 6/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Να «δείξουν» το… τέλος εποχής του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν από τη λεωφόρο Συγγρού, τα πρώτα λεπτά μετά την ανακοίνωση των exit polls που αποτελούν ηχηρό ράπισμα και για την Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, ενώ το πρωί όταν οι εκτιμήσεις ήθελαν τη Ν.Δ. να κινείται περί το 22 – 23% στελέχη κοντά στον Αντ.

Σαμαρά εμφάνιζαν ως πρώτη επιλογή τη εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, πλέον – με το κόμμα σε ιστορικά χαμηλά – και αμφίβολη τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης, από τον 3ο όροφο της Συγγρού σημειωνόταν ότι «η Ν.Δ. θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας». Είμαστε η μόνη συγκροτημένη δύναμη που μπορεί να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, προσέθεταν.

Με άλλα λόγια, η Ν.Δ. επιχειρεί να αποσείσει, προκαταβολικά, από πάνω της τις όποιες ευθύνες για τη μη συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης, χωρίς επί του παρόντος να είναι σαφές αν ένα τέτοιο σχήμα είναι εφικτό.

Προς την κατεύθυνση της υπεύθυνης, θεσμικής στάσης του κόμματος, της ανάγκης δηλαδή να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης, κινούνταν ήδη από το πρωί κορυφαία στελέχη του κόμματος αλλά και εξέχοντα στελέχη του «καραμανλικού κλίματος».

Ως προς τις πιθανές – πραγματικές – εξελίξεις, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι είναι «πρόωρο να πεις οτιδήποτε πριν υπάρξει πραγματική ροή αποτελεσμάτων».

Σε πολιτικό επίπεδο, πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις καταδεικνύουν ότι η πολιτική ατζέντα που κατέθεσε η Ν.Δ. και τα εκλογικά διλήμματα που έθεσε αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα