ΣΟΪΜΠΛΕ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ

Στα χέρια του «κυρίαρχου λαού» βρίσκεται το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδος σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος μια μέρα μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, επανέλαβε ότι το δάνειο της Τρόικας δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Deutschlandfunk, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο γερμανός υπουργός ξεκαθάρισε ότι, το πρόγραμμα δεν εμπαναδιαπραγματεύεται, για να συμπληρώσει ότι όποιος κερδίσει τις εκλογές

θα κληθεί να αποφασίσει εάν επιθυμεί τη βοήθεια ή όχι. Συγκεκριμένα, ο κ Σόιμπλε δήλωσε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα βοήθειας που προετοιμάσθηκε με πολύ λεπτομερειακό τρόπο και ότι εκείνοι που θα επικρατήσουν στις εκλογές θα πρέπει να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τους όρους της βοήθειας.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε ότι οι Ευρωπαίοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά αυτό εξαρτάται «από την κυρίαρχη απόφαση του ελληνικού λαού».

«Το να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα επιλέξει η Ελλάδα δεν βοηθά», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος σήμερα δεν επεσήμανε τη «δυνατότητα» της ευρωζώνης να ανταπεξέλθει σε μια πιθανή αποχώρηση της χώρας μας. Είχε βέβαια προηγηθεί η συνάντηση της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με το νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι όχι μόνο δήλωσαν πως επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στη ευρωζώνη, αλλά και ότι είναι έτοιμοι να αναζητήσουν νέα μέτρα για την ανάπτυξη, ώστε να βοηθηθεί η χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα