Σκύρος: Ασκούσε ιατρική για 12 χρόνια χωρίς πτυχίο!

Για 12 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο, καθώς οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστοί.

Στην καταγγελία προχώρησε ο δήμαρχος του νησιού κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης στο MEGA: «ο γιατρός» φαινόταν σχετικός με την ιατρική αλλά διαπιστώθηκε ότι τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά. Και η διαπίστωση αυτή έγινε μετά από έλεγχο στην Σαπιέντζα της Ρώμης όπου υποτίθεται

ότι είχε σπουδάσει. Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Μάλιστα έλλειπε και συχνά καθώς ήταν στο νησί τους μισούς μήνες του χρόνου».

Όλα αποκαλύφθηκαν πριν από λίγες μόνο μέρες, στις 15 Μαΐου, όταν με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο νησί ο ψευτογιατρός κυκλοφορούσε με …Ferrari ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο! Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση προκήρυξη νέας θέσης, γιατί η υπάρχουσα γιατρός είναι υπό κατάρρευση. «Έχει μείνει 40 κιλά λόγω της έντασης και του φόρτου εργασίας επί 30 ημέρες το μήνα. Έχει μειωμένη όραση, και θέλει να κάνει μία επέμβαση».

Keywords
Τυχαία Θέματα