«Σκοτεινός άνθρωπος και τσιγκούνης ο Ζήγρας» λέει η γυναίκα του

Ο γάμος τους όπως είπε κράτησε μόλις πέντε μήνες και συνέπεσε με την εκδήλωση της νόσου -λευχαιμία- που είχε ο Ζήγρας. Το διάστημα αυτό η κ. Λεοντοπούλου είχε γνωρίσει τον πρώην υπουργό, τη σύζυγο και την κόρη του, τον Αστέριο Οικονομίδη, τη λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και τους εκπροσώπους της εταιρείας Μορελια Οράτιο Μελά και Κωνσταντίνο Ζαχαριάδη.

Η μάρτυρας επιβεβαίωσε το περιεχόμενο των ανακριτικών της καταθέσεων ότι ο Ν. Ζήγρας ήταν ο εξ απορρήτων του Τσοχατζόπουλου.

«Ήταν, όπως είπε κάθε μέρα μαζί και τον προστάτευε». Χαρακτήρισε όμως τον πρώην σύζυγο της τσιγκούνη στην καθημερινότητα του και πως της ζήτησε να χωρίσουν όταν τυχαία έμαθε ότι δήλωνε εισόδημα στην εφορία στο όνομά της εν αγνοία της.

Εισαγγελέας: Έχετε καταθέσει ότι ο Ζήγρας ήταν ο εξ απορρήτων του Τσοχατζόπουλου. Το επιβεβαιώνετε;

Μάρτυρας: Ναι. Ήταν συνέχεια μαζί. Δεν σήκωνε κουβέντα για εκείνον. Προστάτευε απολύτως τον κ. Τσοχατζόπουλο. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι κρυφά από αυτόν.

Μια φορά που τρώγαμε, πρόσθεσε η μάρτυρας, ένας αστυνομικός του κ.Τσοχατζόπουλου είπε στον Ζήγρα: «Θυμάσαι ρε Νίκο που πηγαίναμε στο γραφείο του Μελά και παίρναμε χρήματα και τα κουβαλούσαμε;». Ειλικρινά είχα την αίσθηση ότι ο Ζήγρας, επειδή δεν του ξέφευγε τίποτε για τον Τσοχατζόπουλου, έλεγα πως είναι όπως στη Λιβύη. Που εκπαιδεύονται για ειδικές αποστολές!

Όπως είπε, στο νοσοκομείο στην Αθήνα, ο πρώην Υπουργός της Κύπρου Μιχαηλίδης επισκέφτηκε τον Ζήγρα. Εγώ γνώρισα τον Μιχαηλίδη σε ένα γεύμα στην Κύπρο, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα