Σκορδάς: Δεν αλλάζει η ουσία της συμφωνίας για το γάλα

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι το όφελος των καταναλωτών «μπορεί να είναι και μεγαλύτερο (από 5 λεπτά), καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει στο κομμάτι της διανομής και της εμπορίας του συγκεκριμένου προϊόντος ένα κόστος 6%, το οποίο οφείλεται στις επιστροφές, και ένα κόστος περίπου 15%, το οποίο οφείλεται στο συγκεκριμένο κανάλι διανομής, δηλαδή στην

πώληση του μόνο μέσω των καταστημάτων απ’ το ράφι».

Για τις αλλαγές στα φαρμακεία και τα φάρμακα είπε ότι «εντός των φαρμακείων απελευθερώνονται τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα».

Επίσης, μιλώντας στον «Βήμα FM», ανέφερε ότι ένα διοικητικό εμπόδιο που διαφοροποιείται είναι αυτό που έλεγε ότι για να ανοίξει ένα φαρμακείο αν είναι συνεταιρικό έπρεπε υποχρεωτικά να είναι 50-50, «δηλαδή μπορεί το ποσοστό να μην είναι ισοκατανεμημένο μεταξύ των εταίρων», και «το δεύτερο έχει να κάνει με τις ελάχιστες αποστάσεις», εκτιμώντας ότι δεν θα «πάει κανείς να κολλήσει δίπλα από κάποιο άλλο φαρμακείο, αν σε μια τοπική αγορά υπάρχει υπερκάλυψη και υπερπροσφορά».

Σε ό,τι αφορά τα ταξί ανέφερε πως «δεν σχετίζεται με τα ταξί, η αλλαγή για τα αυτοκίνητα με οδηγό, αλλά «έχει να κάνει με αυτό που ίσχυε με την αλλαγή του ’12, όπου μπορούσε κάποιος να μισθώσει αυτοκίνητο με οδηγό, αλλά έπρεπε η μίσθωση να είναι κατ” ελάχιστο για 12 ώρες, αυτό κατεβαίνει τώρα στις 6 ώρες».

Τζαμτζής: Μιλάμε με προτάσεις, όχι με στείρα άρνηση

Την άποψη ότι πρώτα θα πρέπει να έχει ορθή ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό και κατόπιν να αποφασίσει την στάση του για το θέμα του γάλακτος, εξέφρασε ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Μιλώντας στον «Βήμα FM» ο κ. Τζαμτζής υποστήριξε ότι «δεν έχω πει τι θα κάνω, έχω αντιρρήσεις, έχω εκφράσει δημόσια την άποψή μου, περιμένω να ακούσω και τον υπουργό, γιατί έχουμε ζητήσει να έρθει στην επιτροπή παραγωγής και εμπορείου και να μιλήσουμε για αυτό το θέμα, γιατί πέρα από κάποιες διαρροές δεν έχουμε κάτι επίσημο περιμένουμε να δούμε και να μιλήσουμε και εμείς».

Απατώντας στην ερώτηση πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να «πέσει» για το γάλα από τη στιγμή που υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι υποστήριξε ότι αυτό το επιχείρημα είναι απλοϊκό και τόνισε ότι «μιλάμε με συγκεκριμένες προτάσεις κι όχι με στείρα άρνηση».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ορισμένες ρυθμίσεις δεν μπορεί να έρχονται «στο παρά 1», αναφερόμενος σε ζητήματα όπως αυτά των ταξί, της ενιαίας τιμής των βιβλίων αλλά και των φαρμακείων.

Στύλιος: Μειώνεται και αλλιώς η τιμή

Για την υπόθεση της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του γάλακτος, τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Στύλιος.

«Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να μειωθεί η τιμή του γάλακτος και να αρθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά προς όφελος των καταναλωτών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Να μην καταφύγουμε», συνέχισε, «σε ρυθμίσεις που ενδεχομένως θα δημιουργήσουν νέες στρεβλώσεις και θα πλήξουν τον πρωτογενή τομέα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν ειπωθεί νέες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή».

Keywords
Τυχαία Θέματα