Σκληρές μάχες και μεγάλος αριθμός θυμάτων στην Ουκρανία

21:47 5/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση προκειμένου να ξαναπάρουν την πόλη από τους φιλορώσους.

Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει αυξήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις, που πολιορκούν το Ντόνετσκ, όπως και το Λουχάνσκ, ακόμη ένα προπύργιο των αυτονομιστών. Λόγω των εχθροπραξιών έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε μεγάλα τμήματα της περιοχής.

Τουλάχιστον 1.500 άτομα, άμαχοι και ένοπλοι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τη στιγμή κατά την οποία η ουκρανική κυβέρνηση έστειλε στρατεύματα

για να καταστείλει την εξέγερση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Εν τω μεταξύ η Μόσχα ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία,όπως μετέδωσε το ITAR-TASS.

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, ο αριθμός των ανθρώπων, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φλόγες του πολέμου, έχει εκτοξευτεί στις 102.000 από 2.600 μέσα σε δύο μήνες. Τα στοιχεία από τις αρχές Ιουνίου έως τις αρχές Αυγούστου συμπίπτουν με την απότομη αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ των φιλορώσων και των κυβερνητικών δυνάμεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα