ΣΚΛΗΡΑΙΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΑΔΕΔΥ

22:10 7/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Τα «νέα, άδικα και αντιλαϊκά μέτρα» κατήγγειλε σήμερα η ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Θεσσαλονίκη και απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, αύριο στις 6 το απόγευμα, ενώ προανήγγειλε σειρά κινητοποιήσεων.

Όπως γνωστοποίησε η διοίκηση της ΑΔΕΔΥ

για το επόμενο διάστημα οργανώνει νέα γενική απεργία σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ, ενώ θα στηρίξει κινητοποιήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις και θα συμμετάσχει με στάσεις εργασίας στην κινητοποίηση της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Η συγκυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν και εντείνουν τη βάρβαρη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας» υπογράμμισαν τα μέλη της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ και κατήγγειλαν την «ενορχηστρωμένη» επίθεση «κατασυκοφάντησης» του δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό «να δοθεί βορά η δημόσια περιουσία στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Επεσήμαναν την ανάγκη να εξυγιανθεί και να ανασυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση, μέσα από ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα όποια φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής, ενώ κάλεσαν την κυβέρνηση να αυξήσει τα έσοδα «από τους έχοντες και κατέχοντες» και όχι από τα μόνιμα “υποζύγια”, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους «μαζί με την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη» ο Salvatore Chiaramonte, γραμματέας δημοσίου της μεγαλύτερης ιταλικής ομοσπονδίας, CGL, που κάλεσε την ΑΔΕΔΥ στο δικό τους συλλαλητήριο στις 28 Σεπτεμβρίου και οι Κύπριοι συνδικαλιστές Αντώνης Κατσούλης και Γιάννης Φιλίππου, αντίστοιχα, αντιπρόεδρος και αναπληρωτής γ. γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα