ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

Το ενδεχόμενο νέας παύσης της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, σε όλη τη χώρα, εξετάζει σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στη σημερινή συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με τους Φαρμακοποιούς να προειδοποιούν με άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.

Αν και αρχικά ο ΠΦΣ

επρόκειτο να προτείνει την έναρξη των κινητοποιήσεων από αρχές Σεπτέμβρη, μετά από την κατάθεση μέρους των χρημάτων για τις συνταγές του Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Πανελλήνιος να καλέσει τους Φαρμακοποιούς σε όλη τη χώρα να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα μέσα του Σεπτέμβρη και εφόσον αποκατασταθεί η ομαλή ροή των χρημάτων.

Με δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Θ. Αμπατζόγλου, απέφυγε να εκδηλώσει τις προθέσεις του και ξεκαθάρισε πως «οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα είναι προϊόν της ίδιας της Γενικής Συνέλευσης».

Πάντως, αρκετοί φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν, μεταξύ αυτών οι Σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που δεν φαίνεται να πείθονται από τις τμηματικές και καθυστερημένες πληρωμές και απαιτούν την διασφάλιση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε, περίπου 19 είναι οι περιοχές στις οποίες οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει ή πρόκειται να προχωρήσουν στην άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Την εν λόγω λίστα απαρτίζουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε Κρήτη (Λασίθι, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χανιά), Εύβοια, Αργολίδα, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κορινθία, Μαγνησία, Γρεβενά, Φλώρινα, Κυκλάδες, Θεσπρωτία και Ροδόπη, ενώ από Δευτέρα προστίθεται και η Ημαθία, ενώ από 1ης Σεπτεμβρίου παγώνει την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ και οι Σύλλογοι της Αττικής, της Καστοριάς και της Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Τη γραμμή του ΠΦΣ αποφάσισαν να ακολουθήσουν οι Σύλλογοι Πειραιά και Αιτωλοακαρνανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα