Σημειώθηκε το πιο φονικό δυστύχημα στο Έβερεστ!

Τουλάχιστον 12 οδηγοί από το Νεπάλ σκοτώθηκαν από μία χιονοστιβάδα, στο πιο φονικό δυστύχημα, που σημειώθηκε ποτέ στην πιο υψηλή κορυφή του κόσμου.

Τα θύματα ετοίμαζαν την άφιξη των αλπινιστών για την περίοδο αιχμής.

Οι δώδεκα άνδρες αποτελούσαν μέρος μιας ομάδας σέρπα (σ.σ. ορεινή φυλή) που μετέφερε αντίσκηνα, τρόφιμα και σκοινιά και είχαν ξεκινήσει κάτω από ήλιο μια πρωινή εξόρμηση προκειμένου να οργανώσουν την άφιξη

των πελατών κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Η χιονοστιβάδα σημειώθηκε στις 06:45 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) σε ύψος περίπου 5.800 μέτρων σε μια περιοχή που αποκαλείται «popcorn field», στην πιο επικίνδυνη διάβαση της ακολουθίας πάγων Χούμπου.

Τέσσερις οδηγοί εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου, ενώ επτά άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από το χιόνι και τον πάγο.

Το 1996, οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε δύο ημέρες, αφού εγκλωβίστηκαν σε θύελλα κατά την ανάβασή τους, διευκρίνισε. Η τραγωδία αυτή έχει γίνει διάσημη από το βιβλίο Into thin air (Χωρίς οξυγόνο, ο ελληνικός τίτλος) του Αμερικανού δημοσιογράφου και αλπινιστή Τζον Κρακάουερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα