ΣΙΚΑΓΟ: Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΥΛΙΝ

14:30 9/5/2012 - Πηγή: Matrix24

Ο καθένας περιφέρει ό,τι μπορεί. Το άγαλμα της δημοφιλέστερης ξανθιάς όλων των εποχών στις ΗΠΑ πρέπει να πάει κι αλλού. Για να δουν κι άλλοι τι υπάρχει κάτω από τη φούστα.

Όσο πλησιάζει η επέτειος των 50 χρόνων από το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, όλο και περισσότερο τα media ασχολούνται νοσταλγικά μαζί της με ρετροσπεκτίβες, ανακαλύψεις παλιών φωτογραφιών, δημοπρασίες αγαπημένων αντικειμένων και αναμνηστικών και πάει λέγοντας. Αυτή τη φορά, όμως, αντί να στήσουν ανδριάντα προς

τιμήν τιμή της αποκαθηλώνουν ένα αμφιλεγόμενο άγαλμα ύψους 8 μέτρων της μοιραίας ξανθιάς και σέξι συμβόλου του κινηματογράφου. Το άγαλμα φιλοτεχνημένο από τον καλλιτέχνη Σιούαρντ Τζόνσον στεκόταν στο νότιο άκρο της Μίσιγκαν Άβενιου, έχει την ίδια στάση που είχε πάρει η Μέρυλιν το 1955 στη ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Επτά χρόνια φαγούρα». Ήταν τότε που πόζαρε πάνω από τις γρίλιες εξαερισμού, ενώ ο αέρας που φυσούσε της ανασήκωνε το λευκό φόρεμά της, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται το εσώρουχό της, Το θεόρατων διαστάσεων ακριβές αντίγραφο της ερεθιστικής για την εποχή πόζας ξηλώνεται τώρα, μετά από ένα σχεδόν χρόνο εγκατάστασης για  να ταξιδέψει και σε άλλες πλατείες των αμερικανικών πόλεων. Πρώτος σταθμός το Παλμ Σπρινγκς όπου αναμένεται να παραμείνει μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα