Σε ρυθμούς προεκλογικούς ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Εξ ου και χθες ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε την ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος σε προεκλογική εκδήλωση, αφού ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά «να φύγει, αλλά να αφήσει τα ασημικά γιατί ανήκουν στον ελληνικό λαό», ενώ απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, επισήμανε: «Τελειώσατε, κ. Σαμαρά». Μάλιστα, με δεδομένο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφώνησε την

ομιλία του την ώρα που συσκέπτονταν οι τρεις αρχηγοί, εξέφρασε την άποψη ότι «είτε τα βρουν είτε όχι, η κυβέρνηση τελείωσε».

«Δε θα αντέξουν»

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να επιτεθεί με σφοδρότητα στους ελάσσονες κυβερνητικούς εταίρους, σε περίπτωση που αύριο κάνουν πίσω στο θέμα της ΕΡΤ, στην Κουμουνδούρου η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι αργά ή γρήγορα, η κυβέρνηση Σαμαρά θα καταρρεύσει. «Τίποτα δε θα είναι όπως πριν», σημειώνουν, καθώς διαπιστώνουν ότι σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός θα υποστεί στο τέλος μία βαριά πολιτική ήττα είτε οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, είτε υποχωρήσει προκειμένου να αποφύγει την πρόωρη κάλπη.

«Κερδίζουν χρόνο»

Άλλωστε, ήδη από αργά χθες τη νύχτα (2 τα ξημερώματα, για την ακρίβεια), η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση απλώς «κερδίζει χρόνο», ενώ αξίωσε, βάσει της απόφασης του ΣτΕ, από το Μέγαρο Μαξίμου να ανοίξει εδώ και τώρα την δημόσια ραδιοτηλεόραση.
«Η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση χωρίς περιστροφές επιβάλλεται άμεσα να φέρει στη Βουλή τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την πλήρη κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Οποιαδήποτε πρόταση για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής», σημείωσε το γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου, προβλέποντας ότι «όποιες προσπάθειες εκ μέρους της κυβέρνησης και των εταίρων της να κερδίσουν χρόνο προσπαθώντας να ξεφύγουν από την πολιτική απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει τους καθιστά ακόμα περισσότερο έκθετους στον ελληνικό λαό ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα στην πληροφόρηση και έχει συνειδητοποιήσει πως το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα