«Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόδικοι»

Μετά τη διάρκειας μίας ώρας, συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον και θέλοντας να απαντήσει σε όλους, όσοι έκαναν λόγο για κυβερνητικό φιάσκο, υποστήριξε πως οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι και κάποιοι ήδη προφυλακισμένοι. «Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει

τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε καλό κλίμα

Η συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπάιντεν για τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα.

Με τον κ. Μπάιντεν συζήτησε και τα θέματα της ευρύτερης περιοχής επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι πια το σημείο σταθερότητας σε έναν ασταθές περιβάλλον. «Η Ελλάδα είναι προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε κυβερνητική πηγή» και πρόσθεσε ότι «αυτό εισπράξαμε από τις επαφές με τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς και αυτό θέλουμε να ενισχύσουμε».

Αναφέρθηκαν όμως και στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καλέσει μία ομάδα υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματικών που ασχολούνται με θέματα ελέγχου των συνόρων για εκπαίδευση και για εξοπλισμό.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι το πρόβλημα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις «καθώς οι λαθρομετανάστες είναι περίπου όσοι και οι άνεργοι στην χώρα». Ενημέρωσε δε ότι καλώς ή κακώς η ΕΕ δεν έχει ενιαία φωνή στο συγκεκριμένο θέμα. Παρέδωσε μάλιστα τον κ. Μπάιντεν φάκελο που έχει επιμεληθεί ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας.

Συζήτηση έγινε και για τα ενεργειακά θέματα και τις δυνατότητες αξιοποίησης των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Μίλησαν ακόμη για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός στο Ισραήλ. Συζήτησαν και για τα θέματα εμπορίου και για την επιθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης να προωθηθεί η συμφωνία διαντλαντικού εμπορίου μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ που αφορά και την προεδρία της χώρας μας το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα