Σε εξέλιξη η συζήτηση για τα υποβρύχια στη Βουλή

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις πτυχές της υπόθεσης, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει σκάνδαλο και κάλεσε τη Βουλή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στην κοινωνία, τις ένοπλες δυνάμεις και τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, κόντρα σε όποιες σκοπιμότητες.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας έκανε λόγο για προσπάθεια κατασυκοφάντησης του

ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του. Για το ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «άλλοι βρίσκονται στη φυλακή κι άλλοι βρίσκονται στις γραμμές σας» και υποστήριξε πως εκείνοι που βρίσκονται στη φυλακή δίνουν στοιχεία στο ΣΥΡΙΖΑ για τις υποθέσεις αυτές.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμβάλει στην πόλωση που επιδιώκει, όπως είπε, η αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κάλεσε να μην παίρνει αέρα από κάποιες καλές δημοσκοπήσεις και νομίζει ότι «θα κάνει έτσι το χέρι για να αρπάξει την εξουσία».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Κ. Τασούλας, ανέφερε ότι η ΝΔ θα τηρήσει στάση ευθύνης και θα καταψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί «υπηρετεί μόνο πολιτικές στοχεύσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Μίλησε για κούφια πρόκληση και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων που καταρτίζει σχέδιο για την παραλαβή των υποβρυχίων και την κατοχύρωση των συμφερόντων του δημοσίου.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα τοποθετηθεί ο Δ. Αβραμόπουλος.

Η συζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί, με την αντιπαράθεση ΤσίπραΒενιζέλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα