Σε ενδεχόμενο κύκλωμα εμπορίας παιδιών στρέφεται η αστυνομία

Έρευνες διεξάγονται για να διαλευκανθεί εάν η μικρή που εντοπίστηκε σε σπίτι καταυλισμού Ρομά και φέρεται να έχει «υιοθετηθεί» συνιστά μεμονωμένο περιστατικό ή εντάσσεται σε κύκλωμα εμπορίας παιδιών.

Να σημειωθεί πως πολλά ερωτηματικά γεννά ο τρόπος που έγινε η «υιοθεσία» της Μαρίας από τη βιολογική μητέρα προς τους «θετούς γονείς», γεγονός που στρέφει τις έρευνες της αστυνομίας σε νοσοκομεία, μαιευτήρια και ιδρύματα, ενεργοποιώντας ακόμα και την Ιντερπόλ.

Οι φερόμενοι «γονείς» που ισχυρίζονται ότι μεγάλωσαν τη Μαρία, είχαν καταφέρει να υφαρπάξουν από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου

Αθηναίων τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, για να εκδώσουν ΑΦΜ με τα στοιχεία του κοριτσιού.

Αίσθηση προκαλούν πάντως οι μαρτυρίες γηγενών ότι πριν από 15 ημέρες η μικρή ζητιάνευε στη λαϊκή αγορά της Λαμίας μόνη κι έπειτα είδαν και τη «θετή μητέρα».

Την ίδια στιγμή, βεβαρυμμένο παρελθόν φαίνεται πως έχει τόσο ο 39χρονος, στον οποίο αποδίδονται το πιστόλι, η κουκούλα και τα κλοπιμαία που εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνα στον καταυλισμό του, όσο και η 40χρονη που είχε δύο Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας με διαφορετικά στοιχεία κι η οποία διατηρεί παράλληλα δύο οικογενειακές μερίδες που τη δείχνουν ως μητέρα 5 κοριτσιών κι ενός αγοριού στη Λάρισα κι ως μητέρα 5 κοριτσιών στα Τρίκαλα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα