Σε απολογία για απιστία καλείται ο Κόκκαλης

Εκτός από τον Σ. Κόκκαλη κατηγορούμενοι είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Ιντραλότ Κώστας Αντωνόπουλος , ο Ανδρέας Παπούλιας και οι πρώην πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΠΑΠ Σωτήρης Κωστάκος και Βασίλης Νειάδας.

Η υπόθεση αφορά τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2007 , μεταξύ Ιντραλότ και ΟΠΑΠ για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης. Η ποινική δίωξη εναντίον των πέντε κατηγορουμένων είχε ασκηθεί ύστερα μήνυση της εταιρίας Glory

Technology (θυγατρική ΟΠΑΠ), με αφορμή την οποία η εισαγγελέας πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στη μήνυση, λίγες ημέρες πριν από τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό αιφνιδιαστικά παραιτήθηκαν δύο από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης με αποτέλεσμα ο επίμαχος διαγωνισμός να καταστεί άγονος και το έργο να καταλήξει με απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Ιντραλότ.

Οι μηνυτές μάλιστα υποστηρίζουν ότι το έργο κόστισε 280 εκ ευρώ ενώ η καταγγέλουσα εταιρεία θα προμήθευε τον ΟΠΑΠ με τον ίδιο εξοπλισμό κατά 200 εκ. ευρώ φθηνότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη δίωξη σε βάρος των ίδιων προσώπων ασκήθηκε και μετά το σκέλος της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αρ. Κορέας σχετικά με τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΟΠΑΠ και Ιντραλότ το 2010 , η οποία ουσιαστικά ήταν η ανανέωση της προηγούμενης.

Τέλος, για την εταιρεία Ιντραλότ εκκρεμεί και φορολογικός έλεγχος, που έχει ανατεθεί στο ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν ή όχι βασιμότητα οι καταγγελίες της Glory για εικονικές συναλλαγές-τιμολόγια με την Ιντραλότ Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα