Σαρωτικές απολύσεις στα Τεχνικά Λύκεια

20:39 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

Λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει 108 άρθρα, τα οποία μεταξύ άλλων προβλέπουν:

Την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτομάτως 2.000

περίπου άτομα τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Υπάρχει επίσης η πρόβλεψη για την κατάργηση και τη Δημοτικής Αστυνομίας που θα γίνει το Σεπτέμβριο, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την απομάκρυνση χιλιάδων συμβασιούχων από το δημόσιο τομέα.

Στα τεχνικά λύκεια καταργούνται 46 ειδικότητες εκπαιδευτικών και 2.500 οργανικές θέσεις της τεχνικής εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων καταργούνται οι ειδικότητες: Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ακτινολογικών Εργαστηρίων, Βοηθοί Οδοντοτεχνιτών, Βοηθοί Νοσηλευτών, Βοηθοί Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων & Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης & Αργυροχρυσοχοΐας.

Σύμφωνα με non paper του υπουργείου Παιδείας τα Επαγγελματικά και Τεχνικά Λύκεια δεν επιτελούν το ρόλο τους και προωθείται η σύνδεση των συγκεκριμένων σχολείων με την αγορά εργασίας, μέσω του θεσμού της μαθητείας.

Τι θα γίνει με τους καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Το 55% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες απαραίτητες και αναγκαίες των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και των σχετικών Μονάδων Υγείας. Γεγονός που προμηνύει την αξιοποίησή τους και την επαναπροσληψή τους στις Υπηρεσίες υγείας του σχετικού Υπουργείου τους προσεχείς μήνες.

Περισσότερο από το 35% των εκπαιδευτικών που τίθενται σε διαθεσιμότητα υπάγεται σε κλάδους με ειδικότητες που είτε ασκούσαν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα είτε μπορούν να ασκήσουν.

Δείτε εδώ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο.

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα