Σάντος: Η Ελλάδα δεν έχει Μέσι

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Μπαίνουμε σε μια κρίσιμη φάση. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως η αυστριακή που κυνηγά θέση στο Μουντιάλ. Έχουμε κάποιες απουσίες, αλλά εμένα κάθε φορά δε με απασχολούν όποιοι δεν είναι μαζί μας αλλά όποιοι είναι εδώ», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Επικεντρώνομαι περισσότερο στο ότι η Αυστρία είναι ομάδα με πολύ καλά αποτελέσματα, βελτιωμένη στα τελευταία ματς. Είναι μεν σημαντικά τα ατομικά στοιχεία κάθε παίκτη, αλλά εγώ θέλω να επικεντρωθώ στα συνολικά, που λένε ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Για τον Πέτσο, είναι

ένας παίκτης που παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξή του. Έχει κληθεί στον παρελθόν στην εθνική. δυστυχώς πέρυσι δεν είχε πολλές ευκαιρίες να είναι μαζί μας γιατί δεν έπαιζε πολύ. Τώρα στη Ραπίντ έχει παίξει και είναι αρκετά καλός, σίγουρα έχει πολλές πιθανότητες να είναι στις επόμενες κλήσεις».

Ερωτηθείς για τους λόγους που λείπουν όσοι παίκτες λείπουν από την εθνική: «Η πλειονότητα των απουσιών είναι λόγω τραυματισμού ή ότι δεν είναι έτοιμοι 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης. Κάποιοι άλλοι λείπουν από δική μας επιλογή. Εκμεταλλεύτηκα τις προπονήσεις για να δω και κάποιους άλλους παίκτες».

Για το αν η χθεσινή δοκιμή με Κονέ και Χριστοδουλόπουλο στα άκρα ήταν δοκιμή για περισσότερη ποιότητα: «Το θέμα δεν είναι ότι το πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι θα το λύσει ο Χ ή ο Ψ παίκτης, αλλά είναι ένα θέμα ομαδικό, να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτοματισμούς και ενέργειες που θα είναι ίδιες πάνω κάτω ανεξαρτήτως των ποδοσφαιριστών που θα παίζουν. Αυτό το λάθος κάνουν συχνά οι δημοσιογράφοι, μιλούν περισσότερο για την ατομική ποιότητα παικτών και ξεχνούν ότι η ομάδα παίζει και η ομάδα πρέπει να δείξει συνολική ποιότητα. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες. Εμείς τους μιλάμε μία γλώσσα και αυτοί καταλαβαίνουν κάτι διαφορετικό. Εμείς ζητάμε ομαδική ποιότητα, να βάλουν τη δική τους ποιότητα για την ομάδα, ενώ αυτοί σκέφτονται πώς θα προβάλουν το ατομικό τους ταλέντο. Σίγουρα δε μιλάμε για όλους τους παίκτες. Εμείς δεν έχουμε κάποιο Μέσι, που ακόμα και αυτός βλέπουμε ότι το ταλέντο του το προσαρμόζει στην ομάδα και στο πώς θα βοηθήσει την ομάδα μέσω του ταλέντου του. Έχουμε παίκτες με ποιότητα, σίγουρα, αλλά αν δεν το αξιοποιήσουμε το ταλέντο στη λογική τι θέλει η ομάδα από αυτούς, αυτό δεν είναι αρκετό. Αν βάλουμε το πάθος και τη μαχητικότητα που έχουμε και τη βγάλουμε σε ομαδικότητα και σε κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο, αυτό θα είναι πολύ καλό. Θέλω να ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχει παρεξήγηση, πως όταν λέμε αυτό δε σημαίνει ότι οι παίκτες δεν αξίζουν συγχαρητήρια και ότι δεν τους πιστεύω και ότι δε θα μπουν σε αυτό το παιχνίδι και στα υπόλοιπα για να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα