Σαμαράς: Η πιο δύσκολη χρονιά

11:01 1/3/2013 - Πηγή: Matrix24

«Είναι η πιο δύσκολη χρονιά, βρισκόμαστε στο κάτω μέρος του κύκλου» επεσήμανε χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προς τους βουλευτές της Ν.Δ., μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με τους οποίους συναντήθηκε στη, γνωστή πλέον, ταβέρνα του «Βασίλη» στην Κηφισιά.

Ο κ. Σαμαράς, αντιμέτωπος με τις επισημάνσεις αλλά και την αγωνία

των βουλευτών του, περιέγραψε την τρέχουσα συγκυρία ως πρωτόγνωρη, μίλησε για πλήθος ισορροπιών που θα πρέπει να προσεχθούν.

Σε επίπεδο οικονομίας: Έφερε ως παράδειγμα τις εταιρείες ΔΕΠΑ και ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι μία νομοθετική παρέμβαση ώστε να μειωθούν τα κέρδη τους και μαζί η τιμή ενέργειας στα νοικοκυριά θα… προκαλούσε μεγαλύτερες τρύπες στον προϋπολογισμό καθώς θα μείωνε πολλαπλάσια την αξία τους ενόψει ιδιωτικοποιήσεων.Σε ευρωπαϊκό επίπεδο: Αναφερόμενος στις εκλογές στην Ιταλία, επεσήμανε και πάλι ότι οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την κυβερνητική επιλογή να κλείσει έγκαιρα το ελληνικό πρόγραμμα ώστε η Ελλάδα να μην είναι τώρα μέρος του προβλήματος. Εκτίμησε, δε, ότι θα υπάρξει χαλάρωση της ακολουθούμενης πολιτικής για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, διαδικασία όμως που δεν θα είναι άμεση ή αυτόματηΣτο εσωτερικό μέτωπο: Ο Πρωθυπουργός σχολίασε και τις συχνά δύσκολες ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, πλέκοντας το εγκώμιο των κ. Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη. «Έχουν λάβει, για το καλό της χώρας, αποφάσεις πολύ μακριά από την ιδεολογία και τις προγραμματικές τους θέσεις» φέρεται να επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Το «παρών» στο δείπνο έδωσαν, πλην των βουλευτών, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, (Χατζηδάκης, Καλογιάννης, Μηταράκης, Σκορδάς, Βιρβιδάκης), ο υπ. Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης και οι γαλάζιοι του Υπ. Περιβάλλοντος (Καλαφάτης, Παπαγεωργίου), με τον κ. Σαμαρά να ζητά μεγαλύτερη συνεννόηση μεταξύ κοινοβουλευτικής ομάδας και υπουργείων για την υποστήριξη του κυβερνητικού έργου και την αποφυγή τριβών τους δύσκολους μήνες που ακολουθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα