Σαμαράς: Επενδύστε στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ξεκαθάρισε ότι όλα τα σενάρια περί εξόδου της χώρας από το ευρώ έχουν τελειώσει και πως η κυβέρνηση έχει ήδη

ξεκινήσει μια νέα μάχη αυτή της ενίσχυσης της ρευστότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, ενώ επισήμανε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Διεμήνυσε ακόμη πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα και ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε από τη συνάντηση λίγο πριν από το τέλος της, καθώς έπρεπε να μεταβεί στο αεροδρόμιο και να υποδεχθεί τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα επενδύσεις, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.

«Στις αρχές του 2013, ευελπιστούμε να δούμε τις πρώτες επενδυτικές κινήσεις, στοχεύουμε στην καταπολέμηση ανεργίας και στην αύξηση των θέσεων εργασίας» δήλωσε, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης. Χαρακτήρισε «πολύ εποικοδομητική» τη συνάντηση και έκανε λόγο για μεταστροφή του επενδυτικού κλίματος. Σημείωσε ότι οι πολυεθνικές ζητούν σταθερότερο φορολογικό καθεστώς, κάτι το οποίο υποστήριξε ότι θα γίνει και με το νέο επενδυτικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών σε ένα μήνα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, στη νέα συνάντηση να συμπεριληφθούν και άλλες επιχειρήσεις, καθώς είναι έντονες οι φωνές αντίδρασης όσων δεν συμμετείχαν στην πρωινή συνάντηση στο Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα