Σαμαράς: Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές

Διαδοχικές συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη είχε τα τελευταία 24ωρα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, καθώς η δικαιοσύνη ξετύλιγε το κουβάρι της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής.

Μία ακόμη, με τη συμμετοχή των Νίκου Δένδια και Χαρ. Αθανασίου (σ.σ. των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που

σήκωσαν το βάρος των πολιτικών χειρισμών) πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι σήμερα και ενώ είχε εξαπολυθεί το μπαράζ συλλήψεων εναντίον των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης.

Ο πρωθυπουργός που εξ αρχής επέμεινε ότι η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να είναι ποινική και να οδηγεί στην κοινωνική απαξίωσή της, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και αναχωρώντας για την πενθήμερη επίσκεψή του στις ΗΠΑ σημείωσε προς τους δημοσιογράφους: «Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές». Προσέθεσε, δε, ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και της ομαλότητας.

Η πολιτική πυγμής που υιοθέτησε το Μαξίμου φαίνεται ότι οδηγεί σε αποτελέσματα. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για επιχείρηση που είχε ξεκινήσει αρκετό διάστημα πριν, βάσει των στοιχείων από προηγούμενες επιθέσεις της οργάνωσης και επιταχύνθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Προσθέτουν, δε, ότι οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν την άρνηση διεξαγωγής συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς όπως σημείωναν «αν η σύσκεψη είχε πραγματοποιηθεί κάποιοι θα επιχειρούσαν να δημιουργήσουν κλίμα ότι οι διώξεις προς τα στελέχη της Χ.Α. αποτελούν “παραγγελία” του πολιτικού συστήματος».

Η κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον τη στοιχειοθέτηση των κατηγοριών από τους δικαστικούς λειτουργούς, με στόχο να καταστεί σαφές ότι η Χ.Α. δεν έχει αντισυστημικό αλλά, κυριολεκτικά, αντικοινωνικό ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα