Γιούνκερ: «Πάλεψα σαν λιοντάρι για την Ελλάδα»

13:48 4/8/2014 - Πηγή: Matrix24

Αρχικά ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν «παλιό φίλο της Ελλάδας» και έπλεξε το εγκώμιό του για τη στήριξή του στη χώρα μας την ώρα που όπως είπε, πύκνωναν οι φωνές για έξοδο από το ευρώ. «Ο Γιούνκερ στήριξε την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ, αυτό δεν το ξεχνάμε» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η

Ελλάδα μετά από μια μακροχρόνια ύφεση έπειτα από μία επώδυνη δοκιμασία, μετά από κοπιαστική προσπάθεια, σήμερα, βγαίνει από την κρίση», δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στις «πολύ σκληρές θυσίες» και στην «ωριμότητα» των Ελλήνων, αλλά και στην «χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που ενσαρκώνεται στον πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

«Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους της.Δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε με θυσίες. Πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια και ένα χρόνο νωρίτερα από τις προβλέψεις. Αποφύγαμε ακριβώς αυτά που δεν κατάφερε να αποφύγει η Αργεντινή. Κάποιοι μας εισηγούνταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της άτακτης χρεοκοπίας. Κάποιοι έλεγαν ότι δεν είναι φετίχ το ευρώ, εμείς δώσαμε μάχη να μείνουμε σε αυτό».

Ακολούθως πήρε το λόγο ο κ.Γιούνκερ, ο οποίος προτίμησε να μιλήσει στα γαλλικά και όχι στα αγγλικά τονίζοντας ότι έδωσε δύο μάχες για την Ελλάδα «να πείσω τη χώρα και τους υπουργούς της να αλλάξουν πολιτική και να πείσω τους άλλους ότι η Ελλάδα αξίζει την εμπιστοσύνη τους. Πάλεψα σαν λιοντάρι για την Ελλάδα. Αγαπώ τους Έλληνες, ελπίζω να συνεχίσουν να με αγαπούν κι εκείνοι».

Στη συνάντησή τους νωρίτερα, συζήτησαν για τις αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο νέος Επίτροπος στης Ελλάδας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ωστόσο δεν αποκάλυψαν το χαρτοφυλάκιό του. Ο ισχυρός άνδρας της Κομισιόν είπε μόνο πόσο εκτιμά τον κ. Αβραμόπουλο και ότι τον γνωρίζει από τότε που ήταν δήμαρχος Αθηναίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα