ΣΑΛΟΣ ΣΕ ΣΔΟΕ -ΥΠΟΙΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΑΤRΙΧ24 -ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Σάλος προκλήθηκε στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τις εισαγγελικές αρχές, μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Matrix24.gr που αφορούσε στην απομάκρυνση των δύο επιτελικών στελεχών του ΣΔΟΕ από τις νευραλγικές θέσεις που κατέχουν. 

Το κουβάρι της υπόθεσης που δόνησε την Καραγιώργη Σερβίας, ακόμη και το Μέγαρο Μαξίμου ξεκινάει από την προηγούμενη εβδομάδα όταν ελήφθη η απόφαση για την καρατόμηση του επικεφαλής του σχεδιασμού Ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Νικόλαου Λέκκα, καθώς και του διευθυντή της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Η κυβέρνηση φαίνεται να χρεώνει στους δύο ανωτέρω άνδρες κωλυσιεργία στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και όχι μόνο! Αν και τα δύο στελέχη δήλωναν άγνοια για την περιβόητη λίστα ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου οικονομικών υποστηρίζουν ότι ήταν ενήμεροι για την ύπαρξη της. Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ο τέως ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, παρέδωσε το cd με τους 2.000 καταθέτες στην HSBC Γενεύης, στον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι κλυδωνισμοί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα να αλλάξουν την ροή της υπόθεσης. Από το κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος απομακρύνθηκαν οι πολιτικοί παράγοντες και τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στα δύο ανώτατα υπηρεσιακά στελέχη. Η κυβέρνηση φερόταν αποφασισμένη να μετακινήσει τους δύο «ράμπο» του ΣΔΟΕ. Μάλιστα είχαν βρεθεί και οι αντικαταστάτες τους. Το Matrix24 γνωρίζει ότι ο ένας εξ αυτών είχε θητεύσει σε επιτελική θέση του ΣΔΟΕ υπό τον πρώην γενικό γραμματέα κ. Σπύρο Κλαδά, ενώ ο δεύτερος υπηρετεί στην ΦΑΕ Αθηνών. Η αποκάλυψη του Matrix24.gr δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης φαίνεται να έχει αναθέσει στο διευθυντή της περιφερειακής διεύθυνσης Αττικής κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ! Και το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να αναδιπλωθεί η κυβέρνηση και να διατηρήσει στο ίδιο νευραλγικό πόστο τα δύο στελέχη. Να σημειωθεί ότι την στιγμή που προκαλείται σάλος στο ΣΔΟΕ, στο υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση, προκύπτει νέα διαρροή στο διαδίκτυο, της λίστας με τους πολιτικούς που ελέγχει το ΣΔΟΕ. Κάποιοι μιλούν για τυχαίο γεγονός, κάποιοι άλλοι όμως όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Matrix24