Σακοράφα: Καταστροφική η «επιτυχημένη» ελληνική προεδρία

23:11 2/7/2014 - Πηγή: Matrix24

Μιλώντας κατά την επίσημη διαδικασία εναλλαγής της προεδρίας της ΕΕ(την οποία αναλαμβάνει η Ιταλία) παρουσία του νεοεκλεγέντος προέδρου Martin Schulz, η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε συνοπτικά στα καταστροφικά μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση το διάστημα αυτό.

Υπενθύμισε την κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, την απελευθέρωση απολύσεων, τη δραστική συρρίκνωση των κρατικών δαπανών σε υγεία-παιδεία, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου για την αποπληρωμή ενός χρέους που δεν ελέγχθηκε ποτέ και υπογράμμισε με έμφαση πως μια τέτοια «επιτυχημένη» προεδρία, αποδείχθηκε καταστροφική

για τον ελληνικό λαό, συνιστά απειλή για τους λαούς της Ευρώπης και είναι επικίνδυνη για το μέλλον της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κ. Σακοράφα επεσήμανε επίσης τη πλήρη απουσία της ελληνικής προεδρίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα από την Ουκρανική κρίση και τη διαχείριση του θέματος των πυρηνικών της Συρίας και κατέληξε δηλώνοντας ότι από κοινού με τους Ιταλούς συντρόφους, θα αγωνιστούν, ώστε η Ιταλική Προεδρία να μην έχει τα ίδια «επιτυχή» αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα