Ρωμανός: «Εγώ είμαι πίσω από την επίθεση στο σπίτι Παπαντωνίου»

Ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ήταν επιστήθιος φίλος του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου και κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αρνείται να εμφανιστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για νέες τρομοκρατικές πράξεις που του καταλογίζονται.

Ο 21χρονος αναλαμβάνει την ευθύνη συμμετοχής του στις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον της δημοτικής αστυνομίας

στην Κυψέλη, στην επενδυτική εταιρεία Τράστορ και στο σπίτι του πρώην υπουργού άμυνας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου. Ισχυρίζεται πως ήτνα ο μόνος δράστης σε αυτές τις ενέργειες, γεγονός που, όπως λέει, αποδεικνύεται και από τα βίντεο και τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Ταυτόχρονα όμως αρνείται τη συμμετοχή του σε άλλες επιθέσεις. «Όπως λοιπόν αναλαμβάνω την ευθύνη για τις παραπάνω επιθέσεις ξεκαθαρίζω ότι δεν συμμετείχα στο εμπρησμό του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ ούτε στις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγμάτωσαν οι Πύρινες Σκιές», γράφει.

Σύμφωνα με τον Ρωμανό, ο λόγος που τοποθετείται δημόσια για τις συγκεκριμένες ενέργειες είναι για να αναδείξει τον τρόπο που οι αστυνομικές αρχές χρησιμοποιούν «τη νέα καταστολή μέσω του DNA για να ενοχοποιήσουν συντρόφους αιχμαλώτους».

Μιλάει επίσης για «στοχοποίηση» και άλλων συντρόφων του, όπως τους χαρακτηρίζει. «Τρανταχτά παραδείγματα η καταδίκη των Τάσου Θεοφίλου και Μπάμπη Τσιλιανίδη, αλλά και η δίωξη εναντίον του καταζητούμενου συντρόφου Νίκου Μαζιώτη για μια ληστεία τράπεζας» σημειώνει.

Επίσης, κάνει λόγο για όπλα και βόμβες που εκδικούνται: «Ο αγώνας για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας είναι συνεχής και εκδηλώνεται με χίλιους διαφορετικούς τρόπους που κατευθύνονται σε έναν σκοπό. Με όπλα, με βόμβες και με φωτιά που εκδικούνται έναν ολόκληρο κόσμο που μας έριξε στο κενό».

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο του Νίκου Ρωμιανού.

Keywords
Τυχαία Θέματα