Ρ.ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ: ΕΞΙΣΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΙΒΕΝΣ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΝΤΑΦΙ

Θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να καταδικάσουν παράλληλα με τον θάνατο του πρεσβευτή Στίβενς, και το θάνατο του Λίβυου δικτάτορα Καντάφι; Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρ.Μουγκάμπε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εξέφρασε την άποψη ότι οι θάνατοι των δύο ανδρών, είναι εξίσου καταδικαστέοι…

Την άποψη ότι ο θάνατος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι,

ήταν εξίσου τραγικός με την πρόσφατη δολοφονία του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λιβύη εξέφρασε ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατηγορώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες, το NATO και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού ότι με πρόσχημα την προστασία των αμάχων καταδίωξαν τον πρώην Λίβυο δικτάτορα.

«Η αποστολή ήταν αυστηρά για να προστατευθούν άμαχοι, αλλά αποδείχτηκε πως υπήρχε ένα κυνήγι, ένα βίαιο κυνήγι για τον Καντάφι και την οικογένειά του . Με έναν πολύ ανέντιμο τρόπο είδαμε το Κεφάλαιο 7 [της Χάρτας του ΟΗΕ] να χρησιμοποιείται πλέον ώς όπλο για να εκδιωχθεί μία ολόκληρη οικογένεια . Επομένως πρέπει να δούμε το θάνατο του Καντάφι με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε το θάνατο του [πρεσβευτή] Κρις Στίβενς. Τους καταδικάζουμε και τους δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουγκάμπε.

Παράλληλα, ο κ. Μουγκάμπε δεν παρέλειψε να αναφερθεί με προφανή ειρωνικό τρόπο,  στην «συγκινητική» προχθεσινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος από το ίδιο βήμα είχε θρηνήσει το θάνατο του πρεσβευτή Στίβενς.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι συγκινηθήκαμε, όλοι συμφωνούμε, ήταν όντως ένας τραγικός θάνατος, και τον καταδικάζουμε.   Πρόκειται οι ΗΠΑ να ενωθούν μαζί μας στην καταδίκη του επικεφαλής της Λιβύης, του Καντάφι»; διερωτήθηκε ο κ. Μουγκάμπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα