ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

16:00 9/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Εν αναμονή της σύσκεψης του Eurogroup για  την διάσωση της Ισπανίας και όσο οι πιέσεις προς την χώρα της Ιβηρικής επιμένουν, από την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να προέλθει μόνο από τη ρήξη με την πολιτική Μέρκελ.


Στην σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε τονίζει

πως η πολιτική της Μέρκελ στην Ελλάδα υπηρετείται από τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο και μεταφράζεται σε μνημόνια δημοσιονομικής πειθαρχίας, λιτότητας και ύφεσης. Υπενθυμίζει ότι: «Οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν όσα η ευρωπαϊκή αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν από την αρχή επισημάνει, ότι το πρόβλημα των δημόσιων χρεών είναι ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, απόρροια της νεοφιλελεύθερης ασκούμενης πολιτικής».
Αίτημα επίλυσης για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η ριζική επαναθεμελίωση της Ευρώπης σε νέες βάσεις δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής του πλούτου. Ωστόσο, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για εύρεση ευρωπαϊκής λύσης και για την ίδια την ύπαρξη της ευρωζώνης, που οδηγείται στη διάλυση από τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα