Ρήξεις και επανενώσεις μεταξύ «πασοκογενών»

Έτσι, ο κ.Καστανίδης αποχώρησε από την Κοινωνική Συμφωνία, το κόμμα που έφτιαξαν με τη Λούκα Κατσέλη, λίγο μετά την εκδίωξή τους από το ΠΑΣΟΚ, διαφωνώντας τόσο με τις στρατηγικές επιλογές της κ. Κατσέλη, όσο και στενών συνεργατών της, με τους οποίους επίσης πορεύτηκαν μαζί.

Τραγική ειρωνεία, οι δυσκολίες που εντείνονται

τώρα στην υπόθεση της συνεργασίας της Λούκας Κατσέλη με την Κουμουνδούρου, παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, θεωρείτο δεδομένη, με τον ρόλο που θα κατείχε στο μέλλον μάλιστα να έχει βρεθεί. Για την ακρίβεια, οι καλά γνωρίζοντες το περιεχόμενο των επαφών των δύο πλευρών, θεωρούσαν περισσότερο από βέβαιο ότι στον βαθμό που ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα προταθεί για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Χωρίς κάτι τέτοιο να έχει ακόμα διαψευστεί, η όποια συνεργασία της κ.Κατσέλη με την Κουμουνδούρου φέρεται να προσκρούει στις συνεχώς ογκούμενες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που εκφράστηκε σαφέστερα από ποτέ και στη διάρκεια του Συνεδρίου εκ μέρους της μειοψηφίας του κόμματος, που συνιστά όμως υπολογίσιμη δύναμη.

Έτσι, η Λούκα Κατσέλη, επιχειρεί τώρα να βρει νέους τρόπους καλύτερης ή πάντως πιο εποικοδομητικής «διαπραγμάτευσης» με την ηγεσία της Κουμουνδούρου, μέσω της προσπάθειας που καταβάλει –εσχάτως και με εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας- για ένωση των λεγόμενων «πασοκογενών», ώστε να συνιστούν και εκείνοι υπολογίσιμοι δύναμη στην ελληνική πολιτική σκηνή για ένα κόμμα της Αριστεράς που ευελπιστεί να κυβερνήσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλες οι κινήσεις των «πασοκογενών» έχουν ανανεώσει το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Στόχος η δημιουργία κοινού «μετώπου» απέναντι στην κυβέρνηση, σε συνεργασία πάντως με τον νέο πόλο του δικομματισμού που ακούει στο όνομα «ΣΥΡΙΖΑ».

Ερώτημα τώρα, παραμένει ποια στάση θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ. Προς ώρας πάντως, η ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού φέρεται να παραμένει πολύ ψηλά στην ατζέντα του Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, μάλιστα, δεν έχουν σταματήσει οι επαφές και με «πασοκογενείς» ή ακόμα και μέλη –ακόμα- του ΠΑΣΟΚ. Με το «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», πάντως, οι επαφές «πάγωσαν» σε εκείνη την «μοιραία» Πέμπτη, πριν από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα