Άγριο παιχνίδι με τη Λαϊκή Τράπεζα

Το ΡΙΚ μετέδωσε ότι ο κύβος ερρίφθη για τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας σε «κακή» τράπεζα, που θα αναλάβει τις επισφάλειες και τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ και σε «καλή», στην οποία θα περάσουν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ και τα εξυπηρετούμενα δάνεια,

Σύμφωνα με την κυπριακή δημόσια ραδιοτηλεόραση, οι καταθέσεις

έως 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες ενώ οι καταθέσεις πάνω από αυτό το ποσό προβλέπεται να κουρευτούν σε ποσοστό 90%. Εκτιμάται ότι έτσι θα περικοπούν περισσότερα από 2,5 δισ. ευρώ από τα κεφάλαια που θα χρειαστεί η Κύπρος για τη στήριξη των τραπεζών και της οικονομίας της.

Συγκεντρωμένοι έξω από την Κυπριακή Βουλή βρίσκονται εργαζόμενοι στις κυπριακές τράπεζες. Υπήρξαν περιορισμένης έκτασης συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις.

Διαψεύδει η κεντρική τράπεζα

Η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο τραπέζι, είπε σε παρέμβασή της στο ΡΙΚ.

Ωστόσο, ανέφερε ότι δρομολογείται η «αναδιάρθρωση» της τράπεζας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. «Η αναδιάρθρωση γίνεται για να εξυπηρετηθεί η ίδια η τράπεζα και να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά», δήλωσε λίγο αργότερα. Δήλωσε ότι δεν έχουν δρομολογηθεί απολύσεις προσωπικού, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το μέλλον.

Σενάρια για συγχώνευση με την Τρ. Κύπρου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής Κύπρου», οι Βρυξέλλες ζήτησαν από τη Λευκωσία τη συγχώνευση της Τράπεζας Κύπρου με το «καλό» κομμάτι της Λαϊκής Τράπεζας.

Επιπροσθέτως, φέρεται να ζήτησαν αξιόπιστο «σχέδιο Β» ως τη Δευτέρα και την επιβολή περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων και στις αναλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα