ΡΕΝ: ΠΡΟΩΡΗ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους υπόλοιπους αξιωματούχους της Κομισιόν, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Όλι Ρεν, απαντώντας στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή χαρακτηρίζει «πρόωρη» κάθε συζήτηση για επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος της οικονομικής προσαρμογής.

«Επί του παρόντος, είναι πρόωρο να γίνονται εικασίες σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για την επίτευξη της οικονομικής προσαρμογής», τόνισε ο κ. Ρεν.

Ο

Επίτροπος επισήμανε ότι η βασική στρατηγική του μνημονίου «είναι έγκυρη και πρέπει να παραμείνει αμετάβλητη» και υπενθύμισε ότι η Τρόικα διενεργεί από τον Ιούλιο του 2012 αποστολή ελέγχου στην Αθήνα, η οποία θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο.

Οι κύριοι στόχοι της αποστολής είναι, όπως είπε,« η επανεξέταση της δράσης που ανέλαβαν οι ελληνικές αρχές για την επίτευξη της απαραίτητης οικονομικής και δημοσιονομικής προσαρμογής και για την επαναφορά του προγράμματος στη σωστή κατεύθυνση, μετά τις καθυστερήσεις που συσσωρεύτηκαν την άνοιξη λόγω, κυρίως, των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και της βαθύτερης οικονομικής ύφεσης».

Επανέλαβε τέλος ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει «αποφασιστικά τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας της, τηρώντας τις δεσμεύσεις της».

Keywords
Τυχαία Θέματα