Ραντεβού επωνύμων στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Μαζικές είναι και φέτος οι συμμετοχές σε όλα τα αγωνίσματα πέραν της κλασικής διαδρομής των 42.195 μέτρων, σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο του κλασικού Μαραθωνίου διεξάγονται αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αγώνες δρόμου για παιδιά, δυναμικό βάδισμα και αγώνες Special Olympics.

Η εκκίνηση του Μαραθωνίου Δρόμου και του Δυναμικού Βαδίσματος θα δοθεί στις 9.00 το πρωί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μαραθώνα.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα η εκκίνηση δίδεται στη Λεωφόρο Αμαλίας

για τα αγωνίσματα των 5 και 10 χιλιομέτρων με ώρες εκκίνησης τις 8.00 το πρωί και 9.05 το πρωί αντίστοιχα. Η εκκίνηση των Παιδικών Αγώνων δίδεται στη Λεωφόρο Βασ. Σοφίας στο ύψος της Βουλής στις 10:45 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 11-12 ετών και 10:48 το πρωί για τα παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος στις 9: 20 το πρωί θα δοθεί η εκκίνηση των αγώνων Special Olympics.

Πλήθος επωνύμων θα δώσουν το «παρών» και στον φετινό Μαραθώνιο

Ανάμεσα τους βρίσκονται σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα της χώρας μας με τους περσινούς νικητές Μιχάλη Παρμάκη και Μάγδα Γαζέα να επιστρέφουν για να υπερασπιστούν τους τίτλους τους. Στους άνδρες ξεχωρίζει η παρουσία του Κώστα Πούλιου, του Χριστόφορου Μερούση, αλλά και των Δημήτρη Θεοδωρακάκου και Γιώργου Καραβίδα, που μετράνε από δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες εκτός της Γαζέα έχουν δηλωθεί να τρέξουν, η Ντενίζ Δημάκη και η Δήμητρα Ιορδανίδου.

Πλην των αθλητών, θα συμμετάσχουν και πολλοί επώνυμοι Έλληνες, μετά από πρόσκληση της WIND, επίσημου χορηγού του 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών και ονομαστικού χορηγού των αγώνων 5 και 10 χλμ., οι οποίοι θα είναι πρεσβευτές της «ΕΛΕΠΑΠ» και της «ΦΛΟΓΑΣ» και θα τρέξουν με τα χρώματα της ομάδας WIND Running Team στη μεγάλη διοργάνωση της 10ης Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τους Εύα Αντωνοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Νίκη Κάρτσωνα, Σία Κοσιώνη, Μαρία Κουσούνη, Μαρία Μπακοδήμου, Μαρία Μπεκατώρου, Αλέξανδρο Παπανδρέου, Νικολέτα Ράλλη, Φώτη Σεργουλόπουλο, Εύη Φραγκάκη, καθώς και τους Ολυμπιονίκες του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, Ειρήνη Αϊδινή, Εύα Χριστοδούλου, Χαρά Καρυάμη και Κλέλια Πανταζή.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Μαραθώνιο

Για την διευκόλυνση των 30.000 και πλέον δρομέων και της Οργανωτικής Επιτροπής η Ελληνική Αστυνομία θα θέσει σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα κατά το διήμερο των αγώνων και της προετοιμασίας τους.

Σάββατο 9.11.2013

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οχήματος, με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης στις παρακάτω οδούς :

Ηρώδου του Αττικού από 12.00΄ και Βασ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα ανόδου προς Χίλτον από Βουλιαγμένης έως Ερατοσθένους από 17.00΄.

Κυριακή 10.11.2013

Απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός οχήματος, με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης τμηματικά κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής ως εξής :

Α. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από το χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου μέχρι την Αγία Μαρίνα για το χρονικό διάστημα από 07.00 έως 11.50. Στον τομέα αυτό συμπεριλαμβάνεται και η οδός Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).

Β. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από την Αγία Μαρίνα έως το Πικέρμι, οδός Βλεπύρου και Αγ. Χριστοφόρου για το χρονικό διάστημα από 08.00 έως 13.30.

Γ. Και τα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μαραθώνος και στο τμήμα από το Πικέρμι έως το Σταυρό (Λεωφ. Λαυρίου) για το χρονικό διάστημα από 08.30΄ έως 15.10΄.

Δ. Και στα δύο ρεύματα της Λεωφ. Μεσογείων και στο τμήμα από το Σταυρό (Λ. Λαυρίου) έως την Εθνική Άμυνα για το χρονικό διάστημα από 09.00΄ έως 17.05΄. Προσοχή στο λεωφορειόδρομο θα μπορούν να κινούνται μόνο τα οχήματα άμεσης-έκτακτης ανάγκης προς τα Νοσοκομεία.

Ε. Και τα δύο ρεύματα των οδών Λεωφ. Μεσογείων (στο τμήμα από την Εθνική Άμυνα μέχρι τον Πύργο Αθηνών), Φειδιππίδου (Λεωφ. Κηφισίας έως Μιχαλακοπούλου), Λεωφ. Βασ. Σοφίας (στο τμήμα από τον κόμβο Λεωφ. Κηφισίας – Αλεξάνδρας μέχρι το Χίλτον) για το χρονικό διάστημα από 07.45΄ έως 17.30΄.

ΣΤ. Λεωφόρος Αμαλίας και στα 2 ρεύματα (από τη Βουλή των Ελλήνων μέχρι αρχές Λεωφ. Συγγρού) από 05.00΄ έως 11.00΄ και Λεωφ. Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα από Πανεπιστημίου μέχρι Λεωφ. Αλεξάνδρας για το χρονικό διάστημα από 07.30΄ έως 17.30΄.

Προσοχή στη διακοπή της όδευσης του Τραμ από το Σταθμό Βουλιαγμένης έως το Σύνταγμα από ώρας 05.00 έως 17:30΄.

Keywords
Τυχαία Θέματα