Ρακιντζής: Πνίγουν το θεσμό του Γενικού Επιθεωρητή

Την εκτίμησή του αυτή διατύπωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία είχε κληθεί προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής.

Οι βουλευτές ζήτησαν να υπάρξει ενημέρωση της Επιτροπής από τον κ. Μανιτάκη για τους σχεδιασμούς τους στο θέμα των συγχωνεύσεων. Ο κ. Ρακιντζής αναφέρθηκε στις φτωχές πιστώσεις προς την Αρχή η οποία ωστόσο εκδίδει πόρισμα σε 3 με 4 μήνες. Εξήγησε πως σε πολλές περιπτώσεις κινείται η διαδικασία της αυτεπάγγελτης δίωξης διότι πολλοί

μάρτυρες φοβούνται και επέμεινε ότι η μεγάλη παραβατικότητα
συναντάται σε Πολεοδομίες και τους ΟΤΑ.

Ο κ. Ρακιντζής χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου ψευδεπίγραφο, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη οδηγεί ουσιαστικά στην αντικατάσταση του νυν Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο Λέανδρος Ρακιντζής δηλώνει ριζικά αντίθετος με τις αλλαγές Μανιτάκη. «Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» δηλώνει χαρακτηριστικά, ενώ εκτιμά ότι με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά «πνίγουν» τον θεσμό του γενικού επιθεωρητή.

Ο Λέανδρος Ρακιντζής εμφανίζεται επικριτικός για τον Αντώνη Μανιτάκη, για το θέμα της συγχώνευσης και εκτιμά ότι η στήνεται ένας πολυδαίδαλος οργανισμός, αντί μιας ευέλικτης μονάδας που μέχρι σήμερα παρήγαγε αποτελέσματα στην αποκάλυψη της διαφθοράς στο Δημόσιο.

Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής στην συνέντευξη αναφέρεται σε μια σημαντική έρευνα που διεξάγεται αυτή την περίοδο και αφορά φαινόμενα εκβιασμών εις βάρος ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από κυκλώματα που δρουν εκτός και εντός του οργανισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα