Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

16:49 6/1/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Υψηλόβαθμες πηγές της ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνουν ότι η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη και οι δύο βουλευτές αναμένεται να τεθούν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Θρυαλλίδα των εσωκομματικών εξελίξεων αποτέλεσε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και, συγκεκριμένα, η διαφαινόμενη πρόταση των δύο βουλευτών να μην υπερψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ,

η οποία θέτει στο κάδρο τυχόν ποινικών ευθυνών όχι μόνο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Εξάλλου, οι κκ. Μουτσινάς και Βουδούρης ήταν οι μόνοι δύο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν την κυβερνητική πρόταση, με στελέχη της ηγετικής ομάδας να τους κατηγορούν τότε πως «συμπεριφέρονται ήδη σαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

Αν και στο καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν προβλέπονται διαγραφές, πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου διευκρινίζουν με νόημα ότι «είναι άλλο πράγμα η διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και άλλο η διαγραφή από το κόμμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε θα τους αφαιρεθεί η κομματική τους ιδιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξε αφενός η συνέντευξη του Οδυσσέα Βουδούρη στην Real news, με την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ραδιοφωνική συνέντευξη (το μεσημέρι της Κυριακής) επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, του Πάρι Μουτσινά, ο οποίος κινήθηκε σε αντίστοιχο μήκος κύματος.

Κατά πληροφορίες, η διαγραφή των δύο βουλευτών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να αναμένεται εντός των επόμενων 24ώρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα