«ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ» ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ Ο ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ

Μια ημέρα έπειτα και από τις επικριτικές για το Βερολίνο δηλώσεις Γιούνγκερ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε κάλεσε σήμερα τους Ευρωπαίους εταίρους να διατηρήσουν την ηρεμία τους για να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη.

«Δεν συμφέρει κανέναν να σκληρύνουν τα μέτωπα. Η σταθεροποίηση του νομίσματός μας και η επίλυση της κρίσης χρέους είναι το κοινό μας καθήκον στο οποίο πρέπει να δεσμευτούμε όλοι μαζί», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γερμανός υπουργός.

Σημειώνεται ότι πολλοί Γερμανοί πολιτικοί αντέδρασαν έντονα στην κριτική που άσκησε  ο πρόεδρος του eurogroup,

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Βερολίνο, το οποίο κατηγόρησε ότι δεν κάνει όσα θα έπρεπε για να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους σε μια περίοδο που η Ελλάδα και η Ισπανία βυθίζονται στον οικονομικό μαρασμό.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταστρέψουμε με πικρά λόγια όσα χρειάστηκαν δεκαετίες για να οικοδομήσουμε στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Βεστερβέλε.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Λε Φιγκαρό ο Γιούνκερ κατηγόρησε την Γερμανία ότι κάνει «εσωτερική πολιτική στην πλάτη του ευρώ».

«Τι θα απέμενε από το κοινό σχέδιο αν έκαναν το ίδιο και οι υπόλοιπες 16 χώρες (της ευρωζώνης);. Η ευρωζώνη δεν είναι παρά ένα υποκατάστημα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας;» διερωτήθηκε ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ χαρακτήρισε τις επικρίσεις του Γιούνκερ «ανώφελες» σημειώνοντας ότι «δεν θα καθησυχάσουν τις αγορές» με αυτόν τον τρόπο.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Φόλκερ Κάουντερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μπιλντ είπε ότι ο Γιούνκερ «θα ήταν προτιμότερο να καλέσει την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της», τονίζοντας ότι «η Γερμανία στηρίζει το ευρώ όπως καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης:

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ «ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ» ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Keywords
Τυχαία Θέματα