ΨΗΦΙΑΚΟΣ «ΤΑΞΙΤΖΗΣ»

07:55 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Η Sony Pictures κυκλοφορεί την επεξεργασμένη ψηφιακά κόπια της θρυλικής ταινίας του Σκορσέζε και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος την προβάλλει στην υπερσύγχρονη ψηφιακή οθόνη της.


Η ιδέα για την ψηφιακή αποκατάσταση του «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε προέκυψε όταν η Sony Pictures

αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ταινία σε Blue Ray Disc. Ο ιθύνων νους της ψηφιακής αναγέννησης της ταινίας, αντιπρόεδρος της εταιρείας Γκρόβερ Κρισπ σημειώνει:

«Για τους φανατικούς του «Ταξιτζή» που έχουν δει την ταινία σε VHS ή DVD, η καινούρια ψηφιακά αποκατεστημένη βερσιόν θα είναι μια αποκάλυψη. Υπάρχουν πολλά σημεία που φαίνονται πολύ διαφορετικά απ’ ό, τι στις υπάρχουσες εμπορικές βερσιόν που κυκλοφορούν. Ανακαλύψαμε κοιτώντας τις κόπιες και δουλεύοντας με τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας Μάικλ Τσάπμαν πως η τελευταία φορά που μεταγράφτηκε ψηφιακά η ταινία ήταν πριν από δέκα περίπου χρόνια, χωρίς την επίβλεψη ειδικών. Η παλιά μεταγραφή, που χρησιμοποιήθηκε για DVD επί σειρά ετών, μειονεκτούσε κατά πολλούς τρόπους. Ήταν πολύ φωτεινή σε κάποια σημεία και κάποιες σκηνές ήταν τελείως λάθος από άποψη χρωματικής ανάλυσης. Σε πολλές σκηνές επικρατούσε υπερβολικά το κυανό, ενώ το καδράρισμα δεν ήταν ακριβές λόγω επανειλημμένων ζουμ στις μεταγγραφές».

Αυτήν την αρτιότερη χρωματικά κόπια του «Ταξιτζή» του 1976 θα απολαύσουμε το 2012 για μία εβδομάδα στο θερινό κινηματογράφο Λαϊς στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Σημειώστε πως, όπως και οι δύο χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες, και το θερινό σινεμά της Ταινιοθήκης είναι εξοπλισμένο με την πιο πρόσφατη τεχνολογία εικόνας και ήχου που αν μη τι άλλο κάνουν τις προβολές ακόμη συναρπαστικότερες.

INFO: Στο θερινό κινηματογράφο «Λαϊς» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από τις 05/07 στις 21.00 & στις 23.00.

Keywords
Τυχαία Θέματα