Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 3,3% έναντι της ΝΔ

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή η οποία εμφανίζεται σταθερή με οριακή άνοδο στο 8,3% μετά τις δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, οι ΑΝΕΛΛ με 3,7%, το ΚΚΕ με 3,7%, η ΔΗΜΑΡ με 1,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με

1% και ο ΛΑΟΣ με 0,8%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Tvxs, στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41% έναντι της ΝΔ (40%), ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 37%. «Κανένα από τους δύο» απάντησε το 31%, και τον Αλέξη Τσίπρα το 30%.

Ακόμα οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 15,3% , το Λευκό/Άκυρο στο 5,1%, Δεν θα ψηφίσω στο 8,9%, Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ στο 2,5% και Άλλο στο 3,8%.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν το 76% θεωρεί ότι θα ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ. Το 49% εκτιμά ότι ενισχύει τη διεθνή θέση της χώρας, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Για το νέο «Ενιαίο Φόρο Ακινήτων», το 64% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι θα είναι δικαιότερος από τους υπάρχοντες και το 66% διαφωνεί με τη φορολόγηση αγροτεμαχίων.

Τέλος για την υπόθεση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά και την υπόθεση των υποβρυχίων, το 77%, πιστεύει ότι πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα