Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκόπησεις

Αναλυτικά από τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,9% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, η Χρυσή Αυγή

με ποσοστό 11%. Στην τέταρτη θέση είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,8% και έπονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 5,2%, το ΚΚΕ 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά (4,1%). Την εμφάνισή τους στο «ταμπλό» κάνουν τα κόμματα του Ανδρέα Λοβέρδου και του Αλέκου Αλαβάνου. Συγκεκριμένα, η Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος) συγκεντρώνει το 2,2% ενώ το Σχέδιο Β (Αλαβάνος) βρίσκεται στο 2%. Ακολουθούν οι Οικολόγοι -Πράσινοι (1,6%), τα λοιπά κόμματα συγκεντρώνουν 6% ενώ οι αναποφάσιστοι αντιπροσωπεύουν το 10%.

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%.

Αναφορικά με το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο υπέρ τάσσεται το 35% και έναντι το 52%.

Η δεύτερη δημοσκόπηση έγινε από την RASS για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής:

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Έλλάδα 1,1%, άλλο κόμμα 3,8%, άκυρο-λευκό 4,7%, ενώ η αδιευκρίνηστη ψήφος καταλαμβάνει το 15,2% του δείγματος.

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%.

Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα